пʼятниця, 13 листопада 2020 11:31

Терористи скоїли найбільший напад на Париж

Терористи скоїли найбільший напад на Париж
Квіти за жертвами теракту в концертному залі "Батаклан" / Wikipedia

13 листопада 2015-го в Парижі стались найбільші в історії Франції теракти. У нападах, які здійснили одночасно в 7 місцях, загинуло 130 осіб. Ще 352 людини поранило.

Атаки здійснили в робочих районах французької столиці, а не в туристичних місцях. Метою були місця відпочинку французів. Теракти були скоординовані.

Атаки відбулися пізно ввечері в п'ятницю. Спершу підірвалися смертники біля стадіону "Стад де Франс". Потім розстріляли відвідувачів кількох ресторанів. Найбільше людей загинуло внаслідок бійні в концертному залі "Батаклан", де відбувався рок-концерт. Там померли майже 90 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон про теракт в Австрії: "Вороги повинні знати, з ким мають справу"

Перший вибух пролунав о 21:16 у барі біля стадіону "Стад де Франс", де тривав матч між збірними Франції і Німеччини. Терорист підірвав пояс смертника. Згодом в холі стадіону пролунали ще 2 вибухи.

Між 21:20 і 21:30 терористи розстріляли відвідувачів ресторанів "Маленька Камбоджа" і "Ле Карілльон". Загинули 26 осіб. Напад здійснили з автомобіля. Машину знайшли 15 листопада в передмісті, всередині були 3 автомати.

О 21:32 терорист розстріляв з автомата відвідувачів піцерії "Ла Каза Ностра". О 21:38 з автомата відкрили вогонь по кафе "Ла Белль Екіп". Загинули 19 людей. Усі розстріли здійснили 2 особи. О 21:44 в кафе "Контуар Вольтер" підірвався терорист із поясом шахіда.

О 21:50 напали на концертний зал "Батаклан", де виступав рок-гурт. Терористи розстрілювали глядачів, потім замкнулися на 2-му поверсі й катували заручників, вбиваючи садистськими способами.

Загалом жертвами стала молодь 20-30 років. Це був найбільший за кількістю жертв напад на Париж з часів Другої світової війни. А також найбільший напад в Європі з часу терактів у Мадриді 2004-го.

9 терористів загинули того дня. Близько 15 заарештували в наступні дні у Франції та інших країнах.

Відповідальність взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава", назвавши напад "11 вересня по-французьки". Це стало відповіддю терористів на бомбардування позицій ІДІЛ у Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Терористи скоїли найбільший напад на Париж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути