вівторок, 03 листопада 2020 01:14

Макрон про теракт в Австрії: "Вороги повинні знати, з ким мають справу"

Макрон про теракт в Австрії: "Вороги повинні знати, з ким мають справу"
У Відні триває спецоперація щодо затримання терористів. Фото: REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон підтримав Австрію на тлі теракту у Відні, внаслідок якого є загиблі, а також багато постраждалих.

"Ми, французи, розділяємо шок та горе австрійців після нападу у Відні. Після Франції атакована наша братня країна. Це наша Європа. Вороги повинні знати, з ким мають справу. Ми ні перед чим не поступимося", — наголосив президент Франції у Twitter.

Ввечері 2 листопада невідомі з вогнепальною зброю атакували декілька місць у столиці Австрії, зокрема синагогу, наразі офіційна влада дає обмаль даних щодо жертв, місцеві ЗМІ дають різну кількість жертв — від 1 до 7 убитих, також йдеться про значну кількість постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче допомогти Макрону в діалозі з мусульманами

Станом на ніч з 2 на 3 листопада у Відні продовжується поліцейська операція для затримання або знешкодження зловмисників.

У Парижі мусульманин відрізав голову шкільному вчителю за карикатури на пророка Мухамеда. Макрон виступив із заявою, в якій назвав іслам релігією, яка переживає кризу у всьому світі.

Президент Франції розкритикував радикальний іслам.

Водночас резидент Туреччини назвав його ісламофобом та декілька разів образив, порадивши "підлікувати психіку", у низці ісламських країн закликали бойкотувати французькі товари, посольства Франції почали пікетувати (навіть у Москві), у Саудівській Аравії на охоронця консульства напали, відомі спортсмени-мусульмани звинуватили Макрона в ісламофобії.

Зараз ви читаєте новину «Макрон про теракт в Австрії: "Вороги повинні знати, з ким мають справу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути