вівторок, 12 червня 2018 16:20

Світ показав свою реакцію на зустріч Трампа та Кіма

Світ показав свою реакцію на зустріч Трампа та Кіма
Глави двох держав зустрілись в Сінгапурі. Фото:nv.ua

Зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина, яка напередодні відбулася в Сінгапурі, обговорюють ЗМІ, політики, експерти, дипломати.

На зустрічі підписали документ, який президент США одразу охарактеризував як "дуже важливий і досить всеосяжний", - про це пише 112.ua

"Ми вирішили залишити минуле позаду. Світ побачить серйозні зміни", – за підсумками зустрічісказав Кім Чен Ин.

При цьому і Кім, і Трамп кілька разів наголосили на дружньому характері зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони розуміють, що підписали" - Трамп розповів про подальші відносини із КНДР

"Ми багато дізналися один про одного і про наші країни. Всі наші відносини з Північною Кореєю і Корейським півостровом тепер будуть абсолютно іншими", - заявив Трамп.

Президент США також назвав Кіма "дуже талановитим чоловіком, який любить свою країну".

Зустріч уже закінчено. Тепер давайте розберемося, як світ оцінив, що сьогодні вранці відбувалося в Сінгапурі.

"Безодня чарівності та жодного слова про прогрес".

Так спочатку охарактеризували зустріч в агентстві Reuters. Насправді, чарівності, дійсно, було вдосталь.

Трамп намагався жартувати з фотографами. Хоча Кім, зважаючи на вираз його обличчя, не дуже оцінив жарт Трампа. У цілому ж, у заголовку Reuters йдеться про підсумковий документ. Який, на думку багатьох, конкретикою особливо не порадував.

Наприклад, Роберт Келлі, професор політології в університеті Пусан, не вражений невизначеністю та обмеженим охопленням угоди.
"Це пригнічує…", - написав Келлі у Twitter.

Журналіст Джуліан Болгер з Guardian пише про те, що заяви "були нечітко сформульовані та не є прогресом щодо аналогічних угод між країнами протягом останніх десятиліть".

Беатріс Фін, голова Нобелівської групи з роззброєння, відзначає відсутність угоди про ядерне роззброєння.
"Усе це більше нагадує велику вітальну вечірку в ядерному збройному клубі", - написала вона.

Щось від вечірки в цій зустрічі дійсно було. Наприклад, момент, коли учасники наговорилися, вийшли прогулятися і Трампу захотілося показати Кіму свій броньований автомобіль.

BBC пише, що в меню "було багато слів, які Трамп, ймовірно, не знав". Наводять приклади Тегу йорим – тушкованої у сої тріски з редисом і Ойсьона – корейського фаршированого огірка.

Крім того, лунали назви Керабу – салату, що містить сік лайма, цукор і чилі, а також смаженого рису Янчжоу. Інші ЗМІ звертали увагу на мову тіла двох лідерів.

Так The Straits Times процитувала кількох психологів та експертів з мови тіла.

"Перші рухи обох лідерів щодо один до одного спроектували впевненість, хоча були також ознаки тонкої енергетичної гри", - пишуть у виданні.

Психолог Правеен Наїр у коментарі виданню звернув увагу на те, що, незважаючи на різницю в зрості близько 20 см між Трампом і Кімом, на фото ця різниця не була різкою. На його думку, це може означати, що Кім взув черевики на високих підборах.

У коментарях експерти зазначали, що рукостискання було стійким, "сигналізуючи про довіру, професіоналізм і впевненість у собі".

Хоча Трамп всіляко намагався не виявляти ворожості щодо Кіма, наприклад, у The Telegraph зазначили, що "погрози Трампа на адресу Кім Чен Ина показали, що це є реальним способом досягнення ядерного роззброєння".

Відсутність видимої ворожості – одна з основних ознак зустрічі. За її підсумками у коментарі ABC Трамп сказав про Кіма таке:
"Він довіряє мені, я довіряю йому".

Подальші події покажуть, наскільки сильною є ця довіра. Санкції проти КНДР, попри всю видиму дружелюбність, Трамп поки що зберіг.

А ось як вулицями Сінгапуру напередодні саміту прогулювався двійник Кім Чен Ина. Багато людей реагували дуже емоційно.

Встановлення мирних відносин, звільнення полонених та спільна робота над денуклеаризацією півострова - це основні пункти "документа з історичним значенням". Його підписали президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин.

Зараз ви читаєте новину «Світ показав свою реакцію на зустріч Трампа та Кіма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути