Ексклюзиви
неділя, 14 травня 2023 07:13

Шведська виконавиця Loreen вдруге перемогла на Євробаченні: що відомо про співачку
12

У Ліверпулі вночі 14 травня закінчився міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2023.

За результатами голосування суддів та глядачів перемогу здобула представниця Швеції Loreen із піснею Tattoo, повідомляє Gazeta.ua.

Співачка від суддів отримала 340 балів. Україна також віддала Швеції 12 балів. Глядачі оцінили виступ Loreen у 243 бали. Загалом вона отримала 583 бали.

На Євробаченні-2023 перемогла Loreen зі Швеції
Фото: gettyimages.com
На Євробаченні-2023 перемогла Loreen зі Швеції
На Євробаченні-2023 перемогла Loreen зі Швеції
На Євробаченні-2023 перемогла Loreen зі Швеції
На Євробаченні-2023 перемогла Loreen зі Швеції

Друге місце посів фінський виконавець Käärijä, третє ‒ Noa Kirel з Ізраїля. Україна на цьогорічному Євробаченні стала шостою. Однак, виступ гурту TVORCHI підкорив глядачів. Його називають одним з найемоційніших. На останній сходинці опинилася Німеччина, отримавши лише 18 балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала у Ліверпулі перетнулась із Сердючкою

Loreen вже вдруге перемогла на Євробаченні. Першу перемогу вона виборола 2012 року. Професійно займатися музикою вона почала ще 2004 року у 20-річному віці. А визнання Loreen принесло шведське шоу Idol 2004.

У 2005 році Loreen випустила дебютний сингл The Snake, співачка його виконувала спільно з колективом Rob'n'Raz. Після цього у творчості Loreen настав невеликий період затишшя. Вона працювала ведучою на шведському телеканалі, була продюсеркою розважальних проєктів.

А 2011 року Loreen спробувала свої сили у шведському нацвідборі на Євробачення. Але тоді артистка не пройшла. Втім, вже 2012 року Loreen з піснею Euphoria поїхала на Євробачення до Баку, де й перемогла.

Того ж року співачка випустила свій дебютний альбом Heal, до платівки увійшло 12 композицій.

У 2017 році Loreen знову спробувала свої сили на Євробаченні. Але їй не вдалося пройти нацвідбір. Але співачка тоді випустила другий студійний альбом Ride.

Під час цьогорічного конкурсу букмекери прогнозували перемогу Loreen і не помилилися.

Президентові Володимиру Зеленському не дали можливості звернутися до глядачів Євробачення. Європейська мовна спілка заявила, що звернення може призвести до політизації заходу.

Однак, в Офісі президента заявили, що не звертались до організаторів Євробачення щодо звернення президента Володимира Зеленського під час заходу. А поширену інформацію у ЗМІ назвали такою, що не відповідає дійсності.

Зараз ви читаєте новину «Шведська виконавиця Loreen вдруге перемогла на Євробаченні: що відомо про співачку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути