Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 15:10

"Відомості не відповідають дійсності" - у Кремлі заперечили причетність до "кокаїнової справи"

Справа щодо підготовки перевезення 400 кг кокаїну з Аргентини до Росії дипломатичною поштою є прерогативою МЗС Росії і не стосується Кремля.

Про це заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна, передає Lenta.ru. Він зазначив: "Це (має коментувати) міністерство закордонних справ і, наскільки я знаю, вони надали всю необхідну інформацію".

У свою чергу, офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова стверджує, що фотографії літака перших осіб РФ, який начебто перевозив борошно під виглядом кокаїну з Аргентини до Росії, можна було сфальсифікувати. Тоді як справжній літак "Росія" не причетний до скандалу, передає "Интерфакс".

Знімки літака "Росія", що належить відділу управління справами президента Путіна, опублікували раніше. На фото видно, як із нього дістають вантаж з борошном. Його під видом кокаїну везли з Аргентини, аби викрити в Росії причетних до дипломатичного наркоскандалу.

Крилова каже: "Ці відомості не відповідають дійсності. Журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації - у цьому випадку фотографії, які завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати".

Автор: Twitter
  Літак належить людям із Кремля, але там від нього відхрещуються
Літак належить людям із Кремля, але там від нього відхрещуються

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російське посольство переправляло додому сотні кілограм кокаїну

Також у російському МЗС висунули версію про організацію наркотрафіку співробітником техперсоналу посольства. Професор IE Business school Максим Миронов, діти якого навчаються в школі при посольстві РФ у столиці Аргентини Буенос-Айресі, сумнівається в цьому.

Школа при посольстві - режимний об'єкт і знаходиться під постійною охороною ФСБ, запевняє чоловік. Варіант, при якому 12 валіз з кокаїном пронесли в школу без відома охорони, "можна відразу виключити". Він вважає, що до налагодженого каналу доставки наркотиків причетні вищі чини спецслужб РФ і представники російської влади.

"Охоронці у школі змінюються постійно (всього там чотири-п'ять співробітників служби безпеки посольства, які щодня чергуються). Чисто теоретично можна корумпувати тільки одного і пронести в його зміну. Однак це дуже ризиковано. Всі входи, виходи і громадські місця проглядаються відеокамерами, інформація з яких записується", - наголосив Миронов.

У грудні 2016 року посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі виявив в складському приміщенні дипмісії 12 валіз з майже 389 кг кокаїну. Він повідомив про знахідку голову міністерства внутрішніх справ Аргентини Патрісію Буллріч. Аргентинська поліція почала операцію спільно з російськими правоохоронцями. Поліцейські вилучили наркотик, замінили його борошном і організували цілодобове приховане спостереження за "товаром".

Зараз ви читаєте новину «"Відомості не відповідають дійсності" - у Кремлі заперечили причетність до "кокаїнової справи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути