Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 20:22

Російське посольство переправляло додому сотні кілограм кокаїну

Російське посольство переправляло додому сотні кілограм кокаїну
Кокаїн розфасували у 12 валіз та намагалися переправити до Росії. Фото: Clarin

21 лютого поліція Аргентини затримала місцевого правоохоронця 35-річного Івана Близнюка. Він причетний до наркоторгівлі між Аргентиною та Росією. Наркотрафік організовували співробітники посольства.

389 кг кокаїну виявили в російській дипломатичній пошті в Аргетині у 2016-му. Наркотики були розфасовані у 12 валіз. Їх мали намір доправити у Росію. Операція із затримання причетних тривала 2 роки. Весь цей час була під грифом секретності, повідомляє Clarin.

Зловмисники мали намір перепродати наркотики в кілька разів дорожче під час Чемпіонату світу у 2018-му.

Підозрілі валізи виявили в будівлі коледжу російського посольства в Буенос-Айресі. Про них повідомив російський посол.

Правоохоронці замінили кокаїн на борошно, вмонтували GPS-передавачі та доправили в Росію за місцем призначення. Подробиці операції не розкривали, аби затримати всіх причетних.

У Росії заарештували трьох осіб. Серед них – колишній бухгалтер російського посольства в Аргентині. Він працював там до 2016-го.

У середу 21-го лютого в аеропорту Ezeiza у Буенос-Айресі правоохоронці затримали ще одного фігуранта. Іван Близнюк - співробітник місцевої поліції. Прилетів із Рима з дружиною.

З минулого року він навчався у Вищому інституті громадської безпеки (ISSP) в Аргентині. Оскільки добре володіє російською, допомагав організувати стажування аргентинських правоохоронців у РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії почався суд над російською мафією

У соціальних мережах вказує, що є офіцером зв'язку з дипломатичними представництвами в галузі безпеки. Має вищий науковий ступінь у сфері лінгвістики, російської мови та літератури. Закінчив Московський університет ім. Ломоносова та Університет Міністерства внутрішніх справ у Санкт-Петербурзі.

МВС Росії назвало українців головними поширювачами синтетичних наркотиків у РФ. Заявили про причетність українців до наркотрафіків у Євросоюзі. Про це під час парламентських слухань у Держдумі заявив заступник міністра внутрішніх справ РФ Ігор Зубков.

Зараз ви читаєте новину «Російське посольство переправляло додому сотні кілограм кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути