четвер, 22 жовтня 2020 21:05

Суд пом'якшив вирок Єфремову

Суд пом'якшив вирок Єфремову
Фото: Reuters

Московський міський суд пом'якшив на півроку термін позбавлення волі для російського актора Михайла Єфремова, який раніше був засуджений на 8 років за ДТП зі смертельним результатом.

Про це повідомляє ТАСС.

"Судова колегія скасувала вирок першої інстанції засудженому Єфремову, визнала пом'якшувальною обставиною добровільне відшкодування їм шкоди і знизила термін покарання до семи років і шести місяців. В іншій частині вирок першої інстанції залишено без зміни", - сказала суддя Любов Ішмуратова.

Вона зазначила, що суд відмовився, зокрема, визнати потерпілою цивільну дружину загиблого Ірину Стерхову і лізингову компанію, машина якої була розбита в автоаварії.

Як повідомляється, актор спокійно сприйняв рішення суду. Він вислухав вирок спокійно і мовчазно. Чекати його вступу в силу він буде в СІЗО-5 "Водник" в Москві.

Сказано, що етапування в колонію актора затягнеться через обмеження, що діють в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Захист родичів загиблого в ДТП Сергія Захарова вважає справедливим вирок артисту.

"Ми були готові до такого рішення і вважаємо його справедливим. Мої довірителі з самого початку говорили, що погодяться з будь-яким рішенням суду", - повідомив адвокат потерпілих Олександр Добровінський.

Також зазначається, що представник старшого сина Захарова Сергій Аверцев повідомив, що вони не будуть оскаржувати рішення суду. Водночас, адвокат цивільної дружини Захарова Вадим Нікулін заявив, що оскаржить вирок і буде вимагати нового розгляду, так як його довірительку не визнали потерпілою. Сторона захисту актора буде подавати касаційну скаргу на його вирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У актора Єфремова стався серцевий напад

"З урахуванням чинного законодавства та системи заліків термінів в СІЗО Єфремов зможе розраховувати на УДЗ через три роки або навіть трохи менше", - сказав адвокат Володимир Васильєв.

"Єфремов не задоволений рішенням. Якби хоча б знизили на три роки і дали колонію-поселення, його б це влаштувало", - сказав адвокат Роман Філіппов.

8 червня Михайло Єфремов, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, влаштував аварію в центрі Москви. У ДТП загинув водій фургона Lada Сергій Захаров, який працював кур'єром інтернет-магазину "Делікатеска". Також потерпіла сторона подала цивільний позов до актора і вимагає сплатити моральне відшкодування у сумі 1 рубль. Таким чином потерпілі хотіли підкреслити, що гроші їх не цікавлять, а тільки найжорсткіше покарання.

Зараз ви читаєте новину «Суд пом'якшив вирок Єфремову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути