неділя, 08 березня 2020 12:55

Стратили "убивць самотніх сердець"

Стратили "убивць самотніх сердець"
Убивць стратили на електричному стільці ФОТО: Spooky Tales

Серійних убивць Реймонда Мартінеса Фернандеса і Марту Бек стратили 8 березня 1951-го у нью-йоркській в'язниці Сінг-Сінг.

Їх називали "убивцями самотніх сердець". Пара зваблювала, грабувала і убивала жінок, які розміщували в газеті оголошення про знайомство. Фернандес і Бек заявляли, що на їхньому рахунку 17 жертв, але поліція знайшла докази чотирьох убивств.

Марта Бек була непривабливою жінкою і дуже страждала від зайвої ваги, коли вона приєдналася до "клубу самотніх сердець", який рекламували у жіночому журналі. Отримала листа від Рея Фернандеса. Після Другої світової війни він потрапив в аварію. Через травму залишився лисим. Дуже потерпав від головного болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гангстера стратили на електричному стільці

Фернендес став дрібним злочинцем. Носив дешеву чорну перуку, щоб приховати лисину. Переконав себе, що володіє силою, здатною перетворювати жінок на його сексуальних рабинь.

У 1946-му Фернандес через клуб сердець знайомиться зі старшою жінкою. Утерся до неї в довіру і вкрав усе з банківського рахунку. Наступного року везе іншу жінку до Іспанії. Її знаходять мертвою у готельному номері. Збирається обдурити й Марту, але пара закохується. Розповідає жінці, чим насправді займається. Марта вирішує приєднатися.

Марта вдає сестру Рея. Він спокушає старших жінок і грабує їх. У 1949-му вони вбили одну жінку навмисне і ще одну випадково, коли перевищили дозу снодійного. Пара їде у Мічіган до молодої жінки. Та ставиться до них підозріло, але дозволяє поселитися в себе. Вона відмовляється вийти заміж за Рея і надати йому доступ до рахунків. Марта починає ревнувати. Вони вбивають і жінку, і її дворічну доньку. Тіла ховають у підвалі.

Поліція знайшла могилу в будинку. Фернандес і Бек зізнаються самі. Обоє вважають, що їхні життя в безпеці, бо в Мічігані немає смертної кари. Але не враховують екстрадицію у Нью-Йорк. На суді спробували попросити помилування як божевільні, але не змогли переконати присяжних.

Гаррі Леона Риджвея визнали винним у вбивстві 49-ї жертви у суді в Кенті, США, 18 лютого 2011-го.

Зараз ви читаєте новину «Стратили "убивць самотніх сердець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути