середа, 04 березня 2020 09:53

Гангстера стратили на електричному стільці

Гангстера стратили на електричному стільці
Луїса Бухальтера стратили у віці 47 років. Фото: wikipedia

Боса гангстерської організації "Корпорація убивств" Луїса Бухальтера стратили в нью-йоркській в'язниці Сінг-Сінг 4 березня 1944-го.

"Корпорація" була найбільшою кримінальною групою у США. Виконували замовні убивства по всій країні. Бухальтер на прізвисько Лепке"заробляв $50 млн на рік.

Підлітком Луїс почав грабувати візки з їжею. Так познайомився з Джейкобом "Гурра" Шапіро. Примушували продавців платити їм данину. Потім приєдналися до місцевої бандитської групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сухий закон – найкраще, що може бути" – італійський мафіозі

Лепке почав тероризувати профспілки і їхніх роботодавців. І ті, і ті мали платити йому за "захист". Бере під контроль шевців і пекарів. У 1920-х займається незаконною торгівлею алкоголем, організовує азартні ігри. Пізніше торгує героїном й іншими наркотиками.

Бухальтер починає наймати кілерів. У "Корпорацію убивств" входили до 250 злочинців. Домовляється з іншими мафіозними групами. Бере під контроль усю організовану злочинність в країні. Тих, хто починає не слухатись, убиває. У "Корпорації" були підкуплені судді, офіцери поліції, прокурори.

Бухальтера арештували, коли його зрадили кілька членів організації. Дали свідчення проти членів групи. Його засудили до страти на електричному стільці. Гангстер кілька разів просив помилувати його. Перед стратою зміг розпорядитися убити зрадників.

У США знайшли мертвим колишнього боса бостонської мафії Джеймса "Уайті" Балджера. Він був одним із найрозшукуваніших злочинців у країні.

Зараз ви читаєте новину «Гангстера стратили на електричному стільці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути