вівторок, 15 жовтня 2024 14:53

Стосуватиметься й українців: у ЄС розробили новий план щодо мігрантів

Стосуватиметься й українців: у ЄС розробили новий план щодо мігрантів
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн представила новий план щодо міграції. Фото: gettyimages.com

У ЄС розробили новий план із десяти пунктів для протидії нелегальній міграції.

Він також передбачає зміни для українців. Деталі нового плану представила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє RMF FM.

У листі до глав держав і урядів країн ЄС за два дні до саміту вона анонсувала "інноваційні способи протидії нелегальній міграції". Заявила, зокрема, що слід розглянути можливість організації центрів для мігрантів, які не мають права на притулок, за межами Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія почала відмовляти біженцям із України. Немає грошей

Видання зазначає, що це перший випадок, коли Єврокомісія привітала пропозицію, яку підтримала, зокрема, Польща. А Італія вже організовує такі центри в Албанії.

Окрім того, фон дер Ляєн оголосила про нові правила, які зроблять більш ефективним повернення мігрантів, які не мають права на притулок, до країн походження.

За її словами, одним із перших завдань комісара з питань внутрішніх справ та міграції є вирішення проблеми гібридних атак з боку Росії та Білорусі. Це включає, наприклад, угоди з авіакомпаніями, які літають до Мінська, і суворішу візову політику.

Запровадять також нові правила, що регулюють довгострокове перебування біженців з України. Однак, що саме зміниться, поки не уточнюють.

Видання зазначає, що міграція буде однією з головних тем дводенного саміту глав держав і урядів ЄС в Брюсселі, який розпочнеться 17 жовтня.

Із 10 листопада на території Європейського Союзу почне працювати нова IT-система EES (Entry-Exit System). Вона автоматично фіксуватиме в'їзд та виїзд усіх іноземців до країн Шенгенської зони.

Таку систему запроваджують, щоб спростити перетин кордону, посилити безпеку за допомогою біометричних документів і запобігти використанню фальшивих документів.

Зараз ви читаєте новину «Стосуватиметься й українців: у ЄС розробили новий план щодо мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути