четвер, 20 жовтня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг висловився про підтримку України майбутнім членом НАТО

Столтенберг висловився про підтримку України майбутнім членом НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг подякував Швеції за підтримку України. Фото: facebook.com/NATO

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив значний внесок Швеції у Євроатлантичну безпеку.

Він привітав процес її швидкого входження до Альянсу та подякував Швеції за допомогу Україні у її боротьбі проти російської агресії. Про це Столтенберг заявив під час пресконференції у штаб-квартирі НАТО за участі прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона 20 жовтня, пише "Укрінформ".

"Ми погодилися, що маємо стояти поряд одне з одним, щоб зустріти найбільшу кризу у сфері безпеки протягом цілого покоління. Тож я вітаю потужну підтримку Швеції на адресу України, її поставки зброї та боєприпасів, а також гуманітарної допомоги. Союзники по НАТО продовжуватимуть підтримувати право України на самооборону так довго, як це буде необхідним", – сказав Столтенберг.

В Україні президент Росії Володимир Путін зазнає поразки, але не припиняє свою жорстоку агресивну війну, сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ пояснив, чому відкрито не висловлюється за вступ України до НАТО

Він зауважив, що Швеція є давнім партнером для НАТО, та вже протягом багатьох років робить суттєвий внесок у зусилля НАТО зі збереження стабільності та безпеки. Вона має добре підготовлені та професійні збройні сили, сучасне військове обладнання і вже діє за стандартами НАТО.

"Процес входження Швеції та Фінляндії є найшвидшим у новітній історії НАТО. Майже всі союзники зараз вже завершили свої національні процедури", – сказав Столтенберг.

Відповідаючи на запитання журналістів, генсек повідомив, що протоколи про входження до НАТО Фінляндії і Швеції ратифікували вже 28 з 30 країн-союзниць.

17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу. 30 червня Північноатлантичний альянс запросив Фінляндію та Швецію стати членами НАТО.

4 липня Фінляндія та Швеція завершили переговори про вступ у НАТО у штаб-квартирі в Брюсселі. Країни офіційно підтвердили готовність і здатність виконувати політичні, правові та військові зобов'язання та зобов'язання членства в Північноатлантичному альянсі.

5 липня члени НАТО підписали протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг висловився про підтримку України майбутнім членом НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути