середа, 19 вересня 2018 14:57

"Стейк із диктатором" - шеф-кухар опинився у центрі скандалу

"Стейк із диктатором" - шеф-кухар опинився у центрі скандалу
Турецький шеф-кухар Нусрет Гекче опинився в центрі міжнародного скандалу. Фото The New York Times

Турецький шеф-кухар Нусрет Гекче опинився у центрі міжнародного скандалу.

"Президент Венесуели Ніколас Мадуро разом із дружиною Сілією Флорес пообідав у престижному ресторані Gokce's Nusr-Et у Стамбулі, що викликало обурення серед венесуельців і навіть політиків у США. Мадуро у ресторані обслуговував власник закладу, турецький шеф-кухар Нусрет Гекче, відомий як Salt Bae. Він отримав таке прізвисько - буквально "Малюк Сіль" - за особливий спосіб посипати м'ясо сіллю", - йдеться в повідомленні The New York Times.

Після візиту Мадуро до ресторану Нусрет Гекче опублікував 3 відеозаписи, однак видалив їх, коли його почали критикувати за спілкування з президентом Венесуели.

На першому записі повар нарізає перед президентом Венесуели м'ясо, на іншому - дарує футболку зі своїм зображенням, а на третьому - обіймається з ним на прощання.

У соцмережах почали публікувати карикатури на Salt Bae, обігруючи те, як він посипає сіллю м'ясо.

Один із карикатуристів зобразив, як турецький кухар посипає сіллю хліб голодуючим жителям Венесуели, інший - як він посипає останки венесуельця перед закривавленим Мадуро.

Ніколас Мадуро заявив на прес-конференції в Каракасі, що відвідав ресторан на запрошення Нусрета Гекче. За його словами, кухар також супроводжував його під час візиту до музею старожитностей, де президент вивчив пам'ятки Османської імперії. Мадуро передав Гекче привіт і пообіцяв повернутися до Стамбулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільний скандал в Європі вплине на Україну

Президент Венесуели Ніколас Мадуро став мішенню теракту під час військового параду у столиці країни Каракасі 4 серпня. На нього та інших чиновників спрямували дрон із вибухівкою. Мадуро виступав під час святкування 81 річниці Національної гвардії. Уряд Венесуели повідомляє про кілька вибухів. Вони були спробою нападу на главу країни, кажуть у місцевому Міністерстві інформації. 7 осіб отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Стейк із диктатором" - шеф-кухар опинився у центрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути