вівторок, 18 вересня 2018 16:26

Автомобільний скандал в Європі вплине на Україну

Автомобільний скандал в Європі вплине на Україну
Єврокомісія почала антимонопольне розслідування відносно BMW, Daimler і Volkswagen Group. Фото: Укрінформ

Єврокомісія почала антимонопольне розслідування відносно BMW, Daimler і Volkswagen Group.

Воно пов'язане з можливою змовою з впровадження технологій очищення викидів бензинових і дизельних легкових автомобілів, передає "Авто 24".

Комісія планує оцінити, чи вступали вищевказані бренди у змову, щоб "обмежити розробку і впровадження систем контролю за викидами для автомобілів". На даний момент "достатніх доказів" того, що автовиробники порушили антимонопольне законодавство, немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen почав заміну проблемного програмного забезпечення

"Змова, якщо вона буде доведеною, потенційно могла б позбавити споживачів можливості купувати чистіші для навколишнього середовища автомобілі, тому що необхідні технології були доступні компаніям", - пояснили у Європейській комісії.

Якщо ж вину компаній доведуть, то ці "брудні" автомобілі можуть утилізувати, або ж продати на ринках інших країн. Не виключено, що таким чином, такі авто можуть потрапити і в Україну.

Volkswagen відкликав 8,5 млн автівок через проблему під назвою "дизельгейт". Проблема полягала у несправному програмному забезпеченні, яке давало хибні показники рівня викидів дизельних двигунів.



Зараз ви читаєте новину «Автомобільний скандал в Європі вплине на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути