Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2020 22:33

Стало відомо, коли Іран повідомить своє рішення щодо "чорних скриньок" літака МАУ

Стало відомо, коли Іран повідомить своє рішення щодо "чорних скриньок" літака МАУ
Фото: UkrLib

Влада Ірану прийме остаточне рішення про подальшу роботу з "чорними скриньками" літака МАУ після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну.

Відзначається, що сьогодні глава РНБО Олексій Данилов зустрівся з іранським уповноваженим з розслідування авіакатастрофи з питання роботи експертної групи. Данилов підкреслив особливу важливість питання отримання Україною "чорних скриньок". Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

"Своєю чергою, іранський уповноважений з розслідування авіакатастрофи зазначив, що остаточне рішення щодо подальшої роботи із засобами реєстрації польотної інформації буде прийнято після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну і з урахуванням вимог статті 26 Чиказької конвенції та Програми 13 до неї", - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО України наголосив на повній технічній готовності України забезпечити необхідний комплекс робіт для дослідження "чорних скриньок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранський готель розмістив у холі фото загиблих українців

8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Україна неодноразово зверталася до влади Ірану з вимогою передати "чорні скриньки" збитого літака, однак цього досі не зробили.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Іран повідомить своє рішення щодо "чорних скриньок" літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути