вівторок, 05 грудня 2017 17:14

Стало відомо, хто "злив" російських хакерів "федералам"

Стало відомо, хто "злив" російських хакерів "федералам"
Співробітники ФСБ злили російських хакерів американським спецслужбам.

Колишні співробітники ФСБ передали американським спецслужбам інформацію про хакерські атаки на Держдепартамент США.

Полковник ФСБ Сергій Михайлов, якого звинувачують у держзраді, та 3 його товаришів мають відношення до витоку інформації, повідомляє The Bell з посиланням на поінформовані джерела.

До арешту 5 грудня 2016-го Михайлов керував Центром інформаційної безпеки ФСБ. Вважався провідним борцем із кіберзлочинністю. З кабінету його вивели з мішком на голові. Пояснили: боялися, що застосує карате.

При обшуку заміського будинку Михайлова виявили $12 млн.

У співпраці з "федералами" підозрюють колишнього співробітника "Лабораторії Касперського" Руслана Стоянова, маловідомого інтернет-підприємця Георгія Фомченкова і майора ФСБ Дмитра Докучаєва.

Слідчі не розголошують, в чому конкретно полягає "зрада батьківщині", за яку затримали 4 товаришів. Говорять — державна таємниця.

4 фігурантів з 2007 року ніби-то передавали американським спецслужбам документи на Павла Врублевського - засновника і генерального директора компанії Chronopaу, що займається банківськими платежами.

За наказом Михайлова Докучаєв передавав документи Стоянову, а той — через американську компанію з інтернет-безпеки — колишньому заступнику міністра оборони США Вільяму Лінну.

Є підстави припускати, що справа Врублевського є формальним приводом для арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський хакер зізнався, що працював на ФСБ

Поінформовані джерела розповіли — звинувачених затримали з подання ГРУ. Є припущення, що саме ця структура керувала атаками на американські сервери під час виборів 2016-го.

У січні The New York Times повідомляло, що в американські спецслужби мали інформаторів із Росії, які відіграли "ключову роль" у викритті російських хакерів.

Щотижня хакери крадуть до 250 тис. логінів і паролів від облікових записів Google. Існує щонайменше 25 тис. інструментів для злому. Найпоширеніші з них: фішинг, використання програм-кейлогерів і витік даних через 3-тю сторону. Найпоширеніший метод - злом великих інтернет-сервісів. Завдяки тому, що багато хто використовує однакові паролі для різних сайтів, акаунтів та облікових записів вкрали 3,3 млрд записів, пише nv.ua.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто "злив" російських хакерів "федералам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути