вівторок, 05 жовтня 2021 07:10

США відреагували на початок закачування газу в "Північний потік-2"

США відреагували на початок закачування газу в "Північний потік-2"
Почався запуск газу в трубопровід "Північний потік-2" / Getty Images

Вашингтон продовжить виступати проти проекту "Північний потік-2", заявив в понеділок, 4 жовтня, представник Держдепу США Нед Прайс.

Так він прокоментував заповнення газом першої нитки цього газопроводу. Про це пише "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступник Меркель виступив за запуск "Північного потоку-2"

"Наша політика полягає в тому, що продовжуємо виступати проти цього газопроводу. Продовжуємо вважати, що це геополітичний проект Росії", - заявив Прайс.

За його словами, Вашингтон "продовжать застосовувати закон" щодо газопроводу, відповідно до періодичного перегляду санкцій США проти цього проекту.

Раніше в понеділок оператор Nord Stream II Ag, який належить "Газпрому", повідомив, що почалася процедура заповнення газом першої нитки газопроводу.

США ввели ряд санкцій відносно структур, що беруть участь в будівництві "Північного потоку-2". Вони спрямовані як проти компаній, що інвестують в будівництво, так і проти страховиків судів, сервісних компаній, що виконують геодезичні, траншейні, зварювальні та інші роботи. Під санкції підпадають також компанії, які здійснюють тестування та сертифікацію проекту.

Газопровід "Північний потік-2", потужністю 55 млрд кубів газу в рік, проходить від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Укладання першої нитки завершилася на початку червня, другий - у вересні. Раніше в "Газпромі" говорили про намір почати поставки газу новою магістраллю ще в 2021 році. Потенційно по ній може бути поставлено до Європи до кінця року 5,6 млрд кубів газу, оцінили в російській компанії.

Палата представників Конгресу США внесе в щорічний проект оборонного бюджету поправки, що передбачають санкції проти "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на початок закачування газу в "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути