Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2021 10:17

Наступник Меркель виступив за запуск "Північного потоку-2"

Наступник Меркель виступив за запуск "Північного потоку-2"
Лашет ствердно відповів на питання, чи запустить він "Північний потік-2". Фото: Reuters

Глава Християнсько-демократичного союзу і кандидат у канцлери Німеччини Армін Лашет виступив за запуск російського газопроводу "Північний потік-2".

Сьогодні відбулися останні дебати перед парламентськими виборами, повідомляє Zeit. Лашет є представником партії канцлерки ФРН Анґели Меркель.

Під час бліц-опитування Лашет ствердно відповів на питання про те, чи запустить він російський "Північний потік-2", якщо стане канцлером. Водночас кандидат від ліберальної "Вільної демократичної партії" Крістіан Лінднер виступив проти інтеграції України в ЄС та НАТО.

Вибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США схвалив санкції проти "Північного потоку-2"

1 жовтня російська газова компанія-монополіст Газпром планує почати постачання газу в Європу через "Північний потік-2". "Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

Лашет є прем'єр-міністром німецької землі Північний Рейн-Вестфалія. Очоливши партію після внутрішньопартійного голосування, він став однією з найімовірніших персон, що можуть стати новим канцлером ФРН. На початку серпня Лашет заявив, що в разі використання Росією "Північного потоку-2" проти України на неї накладуть санкції.

Зараз ви читаєте новину «Наступник Меркель виступив за запуск "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути