вівторок, 21 грудня 2021 10:25

США відповість на "безпековий" ультиматум Росії списком зауважень до РФ

США відповість на "безпековий" ультиматум Росії списком зауважень до РФ
У відповідь на "гарантії безпеки" США передадуть Росії свій перелік занепокоєнь. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки мають перелік занепокоєнь діями Росії. Білий дім планує презентувати їх Кремлю у форматі списку.

Так адміністрація президента США Джо Байдена має намір відповісти на вимогу Росії "гарантій безпеки" в Європі, заявив на брифінгу 20 грудня речник Держдепу США Нед Прайс.

"Росія поклала на стіл список дій США та НАТО, які викликають у неї занепокоєння. Ми збираємося покласти на стіл свій список дій Росії, які турбують нас, і які, як здається нам, шкодять нашим спільним інтересам та спільним цінностям. Спільним із нашими європейськими союзниками та партнерами", – сказав Прайс.

Додав, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван говорив із помічником президента РФ Юрієм Ушаковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готує напад на Україну вже найближчими днями - британська розвідка

Салліван повідомив росіянину, що США готові обговорювати ситуацію на дипломатичному рівні багатьма каналами, зокрема з Радою НАТО-Росія та ОБСЄ. Ці обговорення мають відбуватися спільно з європейськими союзниками та партнерами.

"Розмови США з Росією про безпеку в Європі без участі європейських союзників та партнерів проводитися не можуть", – наголосив Прайс.

Він зазначив, що обговорення повинні враховувати контекст агресії Росії проти України.

20 грудня Міністерство закордонних справ Росії опублікувало пропозиції до НАТО щодо так званих "гарантій безпеки". Серед іншого там міститься вимога відмовити Україні в перспективі вступу в Альянс.

Зараз ви читаєте новину «США відповість на "безпековий" ультиматум Росії списком зауважень до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути