Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2016 17:42

США не зрадять Україну заради допомоги Путіна в Сирії - експерт

США не зрадять Україну заради допомоги Путіна в Сирії - експерт
rbc.ua

У відносинах з Росією Сполучені Штати чітко розділяють питання України і Сирії. Тому не погодяться на допомогу Кремля у війні з ІДІЛ в обмін на поступки на Донбасі.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт Інституту близькосхідних досліджень Володимир Данилов.

"Зараз ситуація навколо Сирії складається надзвичайно вдало для Росії, - сказав Данилов. - Втрутившись у громадянську війну в Сирії, Путін сподівався довести Заходу свою необхідність у боротьбі з ісламським тероризмом. Тепер Вашингтон, який не може знищити терористичну "Ісламську державу" самотужки, змушений пропонувати Росії співробітництво. Путін знову почуває себе вершителем долі світу серед великих держав".

За допомогою інтервенції у Сирії російський президент намагається вийти з міжнародної ізоляції після війни на Донбасі та знову увійти до складу незамінних партнерів Заходу, вважає експерт.

"Попри це, не варто чекати, що Америка запропонує Путіну якісь поступки щодо України в обмін на допомогу у війні проти ісламського тероризму в Сирії. США дуже чітко розділяють проблеми Сирії та України. Вирішують їх окремо. Для Вашингтону, на відміну від Європи, безумовний захист України - принципове питання.

Те, що Керрі одразу приїхав до Москви після візиту до України та саміту НАТО у Варшаві, показує: Вашингтон активно займається Донбасом. У Варшаві Захід дав жорстку відсіч політиці Кремля. Він вкотре наполягає: жодних поступок Путіну до повного миру на Донбасі та деокупації Криму. Держдепартамент США тиснутиме на Росію, доки та не забере війська з України", - каже Данилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керрі попередив Путіна, що дипломатія не нескінченна

Нагадаємо, 14-15 липня держсекретар США Джон Керрі здійснив візит до Москви. Зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним та міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Зараз ви читаєте новину «США не зрадять Україну заради допомоги Путіна в Сирії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути