неділя, 26 січня 2020 02:14

США націлилися на нову торговельну угоду з Великою Британією

США націлилися на нову торговельну угоду з Великою Британією
США хочуть укласти нову торговельну угоду з Великою Британією. Фото: УНІАН

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що американсько-британська торговельна угода може бути укладена паралельно з угодою між Великою Британією та ЄС — тобто до кінця 2020 року.

"Наша мета — і ваша мета — полягає в укладанні обох торговельних угод цього року. І я гадаю, що з боку США ми готові докласти для цього значні ресурси", — сказав Мнучін після зустрічі з британським міністром фінансів Саджидом Джавідом у Лондоні, повідомляє BBC.

Мнучін також нагадав слова американського президента Дональда Трампа, відповідно до яких Велика Британія "буде в пріоритеті" для укладання нової угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як брекзит вплине на Україну

Нагадаємо, 23 січня закон про вихід Великої Британії з Європейського Союзу (Withdrawal Agreement Bill) набув чинності після схвалення обома палатами британського парламенту й затвердження королевою Єлизаветою ІІ. 24 січня його підписав британський прем'єр Борис Джонсон, а керівники ЄС підписали угоду про Brexit, яку вони погодили з Великою Британією 17 жовтня 2019 року. Тепер 29 січня її має затвердити Європейський парламент.

Тоді 31 січня о 23:00 за лондонським часом (або 00:00 за Брюсселем) Велика Британія офіційно перестає бути членом ЄС. Далі починається 11-місячний перехідний період до грудня 2020 року, протягом якого сторони мають юридично закріпити свої майбутні відносини — зокрема торговельні. Водночас Велика Британія буде дотримуватися певних норм ЄС, але не братиме участі в його інституціях.

Зараз ви читаєте новину «США націлилися на нову торговельну угоду з Великою Британією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути