Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2024 08:34

США готуються до нападу Ірану на Ізраїль - ЗМІ

США готуються до нападу Ірану на Ізраїль - ЗМІ
Адміністрація Байдена переконана, що Іран збирається напасти на Ізраїль. Фото: eastnews.ua

Іран збирається напасти на Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії, вважають у Вашингтоні.

Адміністрація президента США Джо Байдена готується протидіяти цьому, пише видання Axios із посиланням на трьох американських чиновників

"Очікується, що будь-яка відплата Ірану буде за тією ж схемою, що і їхня атака на Ізраїль 13 квітня. Але потенційно масштабнішою. Вона може також включати ліванську "Хезболу". Адміністрація Байдена занепокоєна тим, що може бути складніше мобілізувати ту саму міжнародну і регіональну коаліцію країн, яка захистила Ізраїль від попередньої іранської атаки, оскільки вбивство Ганії відбувається в контексті війни між Ізраїлем і ХАМАСом, яка викликала різкі антиізраїльські настрої в усьому регіоні", - сказано в повідомленні.

Лідер "Хезболли" Хасан Насралла також пообіцяв відповісти на ізраїльський авіаудар по Бейруту у вівторок, в результаті якого загинув його головний військовий радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили подробиці вбивства лідера ХАМАС у Тегерані

"Квітневий напад був здійснений у відповідь на ізраїльський авіаудар по іранському об'єкту в Дамаску, в результаті якого загинув високопоставлений іранський генерал. Кілька арабських країн, включаючи Йорданію і Саудівську Аравію, або допомогли збити іранські та хуситські безпілотники, або дозволили США та Ізраїлю використовувати свій повітряний простір для перехоплення загроз", - йдеться у матеріалі.

З середи американська розвідка почала отримувати чіткі сигнали, що Іран збирається вдатися до заходів у відповідь, заявив американський чиновник на умовах анонімності. Двоє інших американських чиновників розповіли, що іранцям та їхнім довіреним особам може знадобитися кілька днів на координацію і підготовку нападу на Ізраїль.

"Пентагон і Центральне командування США проводять підготовку, аналогічну тій, яку вони проводили напередодні квітневої атаки. Вона включає американські військові активи в Перській затоці, Східному Середземномор'ї і Червоному морі. Ми очікуємо кілька важких днів", - сказав інший посадовець США.

Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив, що ізраїльська розвідка очікує, що Іран здійснить широкомасштабну ракетну атаку на Ізраїль.

"Міжнародні партнери Ізраїлю збільшили свої сили в регіоні, щоб допомогти протистояти можливій атаці", - зазначив речник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі на пресбрифінгу в четвер.

Водночас радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван каже, що ризик широкої війни на Близькому Сході залишається.

Тим часом низка американських і міжнародних авіакомпаній, зокрема United, Delta, Lufthansa і Swiss, оголосили, що призупиняють польоти в Ізраїль і з нього.

Ізраїль зведе рахунки із кожним, хто завдає йому шкоди. Із такою заявою прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звернувся до нації після загибелі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії та командира "Хезболли" Фуада Шукра.

Зараз ви читаєте новину «США готуються до нападу Ірану на Ізраїль - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути