середа, 04 серпня 2021 15:22

Спустошені будинки й згорілі авто: показали наслідки пожеж у Греції
11

У Греції спостерігається найсильніша за останні 30 років спека. Показали наслідки масштабної пожежі в муніципалітеті Варимпопі, що на півночі від Афін, яка спалахнула минулої ночі.

Вогонь випалив величезні площі лісу, знищивши десятки будівель та авто, повідомляє Ekathimerini. З проблемами дихання госпіталізували не менш як сім осіб.

Фото: SOOC

"Варимпопі - зелене передмістя грецької столиці й популярне місце відпочинку з літніми будинками та кінними клубами. Уночі їхні власники повипускали коней, щоб урятувати тварин від вогню", - йдеться в повідомленні.

З настанням темряви понад 500 пожежників за допомогою дев'яти вертольотів, семи літаків та 305 поліцейських гасили пожежу в густій рослинності та на нижніх схилах гори Парніта. Уранці пожежа підступила до міста Крионері та почала рухатись до заміської королівської резиденції Татої, звідки уряд країни почав вивозити цінності.

Пожежі вплинули на якість повітря над усією Аттикою. Людям радять без необхідності не виходити з дому та не відкривати вікна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові пожежі знищили десятки будинків, семеро людей у лікарні

З 28 липня в Греції спалахнули десятки лісових пожеж. Більшість із них вдалося загасити на початковій стадії, але є постраждалі. Вогонь накрив населені пункти Стаматов і Родополи. Через пожежу в районі Актіо, біля Амбракійської затоки, з міркувань обережності евакуювали населений пункт Драймос.

Зараз ви читаєте новину «Спустошені будинки й згорілі авто: показали наслідки пожеж у Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути