Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 08:00

Спроба отруєння Трампа: стали відомі мотиви підозрюваної

Спроба отруєння Трампа: стали відомі мотиви підозрюваної
22 вересня підозрювана вперше постала перед судом в Буффало, штат Нью-Йорк. Їй висунуто звинувачення в загрозі президенту. Фото: Reuters

Підозрювана у відправці американському президенту Дональду Трампу листа з рицином, 53-річна канадка Паскаль Фер'є, закликала його зняти свою кандидатуру на майбутніх виборах.

Фер'є називала Трампа "потворним клоуном-тираном", повідомляє Assotiated Press з посиланням на судові документи.

"Я зробила вам особливий подарунок, щоб ви прийняли рішення... Якщо це не спрацює, я скористаюся більш ефективним рецептом отрути або зброєю", - йдеться у виписці з листа.

Жінку заарештували на кордоні США з Канадою, і 22 вересня вона вперше постала перед судом в Буффало, штат Нью-Йорк. Їй висунуто звинувачення в загрозі президенту.

За даними ФБР, на шести аналогічних листах, які були відправлені з Канади і перехоплені в штаті Техас, також були виявлені відбитки пальців Фер'є. Листи містили ті самі фрази, що і лист, адресований Трампу. Вони були відправлені людям, пов'язаним із установами, де Фер'є відбувала покарання в 2019 році. У березні того року вона потрапила до техаської в'язниці за звинуваченнями в незаконному носінні зброї й у фальсифікації держархівів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп хоче першим випробувати вакцину від коронавірусу

19 вересня американські спецслужби перехопили пакет з отрутою рицин, адресований президенту США Дональду Трампу. Пізніше підозрювану затримали при спробі в'їзду в США з Канади.

Зараз ви читаєте новину «Спроба отруєння Трампа: стали відомі мотиви підозрюваної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути