пʼятниця, 07 травня 2021 12:34

"Спить тижнями" - як живе дівчина з синдромом Кляйне-Левіна

"Спить тижнями" - як живе дівчина з синдромом Кляйне-Левіна
Сіті Раїса Міранда може спати по кілька днів поспіль / ViralPress

В Індонезії живе дівчина з рідкісним захворюванням, через яке спить багато днів поспіль, не прокидаючись. Це робить її схожою на персонажа відомої казки – Сплячу красуню.

Перші симптоми в Сіті Раїси Міранди з'явилися 2017 року, коли вона проспала 13 днів поспіль у своєму будинку в Банджармасіні. Стурбовані батьки привезли її в лікарню, де медики діагностували в неї синдром Кляйне-Левіна. На нього страждає приблизно 1 млн людей у світі. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар назвав хворобу, яка маскується під коронавірус

Батько дівчини каже, що дочка, якій зараз 17 років, не прокидається, що б не робили. Тому вони завжди везуть її до лікарів, коли в неї стаються напади.

"Не знаємо, як переконатися, що з нею все гаразд, коли засинає, тому веземо її до лікаря. Щоразу, коли спить понад тиждень, у неї з'являються судоми. Тому нам потрібна допомога лікарів у цей час", - каже батько.

В іншому дівчина здорова. Після обстеження в лікарні результати досліджень показали, що з її тілом усе гаразд. Вона просто тривалий час спить. Водночас немає ліків, щоб розбудити її. Тому батьки щоразу чекають, коли дочка прокинеться від тривалого сну, щоб відвезти додому. Синдром Кляйне-Левіна - невиліковний, але його можна полегшити, вживаючи стимулятори для зменшення нападів.

Зараз ви читаєте новину «"Спить тижнями" - як живе дівчина з синдромом Кляйне-Левіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути