Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 10:58

Спецназ звільнив екіпаж захопленого нафтового танкера за 9 хвилин

Спецназ звільнив екіпаж захопленого нафтового танкера за 9 хвилин
Фото: pixabay

Під час спецоперації британської спеціальної корабельної служби вдалося звільнити екіпаж ліберійського нафтового танкера Nave Andromeda, який захопила група людей, що нелегально на ньому перебували. Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що танкер вирушив із нігерійської столиці Лагос ще 5 жовтня і рухався до нафтопереробного заводу "Фолі", розташованого неподалік портового міста Саутгемптон в Англії. У неділю, 25 жовтня, судно рухалося на схід від острова Уайт, що біля англійських берегів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняття та відбуксирування танкера Delfi коштувало 14 млн

За наявною інформацією, тоді 7 нелегальних пасажирів Nave Andromeda влаштували заворушення. Юридичні представники власників судна розповіли, що екіпаж танкера знав про незаконне перебування людей на борту.

Через деякий час танкер відхилився від курсу, після чого було заблоковано його подальший рух. Через близько 10 годин після інциденту на борту танкера, туди висадилися 16 членів спеціальної корабельної служби Великої Британії для спецоперації.

Спецоперація тривала 9 хвилин. 7 нелегалів на борту танкера затримали. Нині їхні дії розслідують як підозру в захопленні судна. Усі 22 члени екіпажу не постраждали. Вранці 26 жовтня Nave Andromeda прибув у Саутгемптон.

Російський танкер "Генерал Азі Асланов" відбуксирували на якірну стоянку. На ньому в суботу, 24 жовтня, стався вибух. Для ліквідації наслідків події залучили 156 осіб, 22 одиниці техніки.

Зараз ви читаєте новину «Спецназ звільнив екіпаж захопленого нафтового танкера за 9 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути