середа, 29 вересня 2021 10:03

Працівники ВООЗ зґвалтували понад 50 жінок у Конґо під час спалаху Еболи

Працівники ВООЗ зґвалтували понад 50 жінок у Конґо під час спалаху Еболи
29 постраждалих завагітніли. Фото: pixabay.com

Працівників Всесвітньої організації охорони здоров'я, які допомагали боротися зі спалахом вірусу Ебола в Демократичній Республіці Конґо у 2018-2020 роках, визнали причетними до низки сексуальних злочинів.

Понад 50 жінок у Конґо заявили про сексуальні домагання, доповіли 28 вересня представники незалежної розслідувальної комісії при ВООЗ під час пресконференції. 29 постраждалих завагітніли. Більшість змусили зробити аборт.

"Розслідування виявило 83 причетних до домагань. З них 21 людина співпрацювала із ВООЗ. Постраждалих жінок споювали, після чого потай забирали до лікарень, де змушували займатися сексом. Деяких працівниць гуманітарних місій у Конґо також домагалися й ґвалтували, погрожуючи позбавити роботи чи платні", - ідеться в повідомленні.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус публічно вибачився перед жертвами домагань. Винним, чиї особи встановили, назавжди заборонили співпрацю з організацією. З чотирма працівниками достроково припинили договори.

Останній спалах лихоманки в Конґо призвів до смерті понад 2,2 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невиліковний вірус: лихоманка Ебола повертається

Американського співака 54-річного Роберта Келлі, відомішого як R. Kelly, визнали винним в організації схеми сексуального насильства над жінками й дітьми. Для цього він використовував зірковий статус. Схема діяла 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Працівники ВООЗ зґвалтували понад 50 жінок у Конґо під час спалаху Еболи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути