пʼятниця, 23 вересня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Солдати з мобілізованих у Росії вийдуть погані: ISW пояснив, чому

Солдати з мобілізованих у Росії вийдуть погані: ISW пояснив, чому
Російський диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у всій Росії. Його промову до народу вранці 21 вересня транслювали федеральні канали. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Кремль, ймовірно, зможе мобілізувати необхідну кількість рекрутів.

Водночас моральний дух таких солдатів буде катастрофічно низький. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що російська влада почала діяти грубо, заганяючи в армію чоловіків і не розбираючись у їхній відповідності заявленим критеріям. Такими методами можна набрати кількість рекрутів, але ціною зростання невдоволення в суспільстві, вважають в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська армія посипалась. Вас кинули" – Зеленський звернувся до росіян

Навіть якби російська влада діяла м'якше, мобілізація все одно була б непопулярною. Нині повістки вручають навіть протестувальникам проти мобілізації.

Перевірити, скільки насправді Кремль має намір мобілізувати резервістів, неможливо. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорив про 300 тис., але в пресу просочилася цифра в 1 млн людей, нагадали аналітики.

ISW припустив, що непропорційно багато чоловіків на війну спробують набрати серед етнічних меншин у Росії: бурятів, дагестанців, а також серед іммігрантів, наприклад, із Центральної Азії.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Оголошення мобілізації на 210-й день війни проти України показує, як у Кремля "все йде за планом", вважають в Україні та за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Солдати з мобілізованих у Росії вийдуть погані: ISW пояснив, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути