четвер, 22 вересня 2022 22:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російська армія посипалась. Вас кинули" – Зеленський звернувся до росіян

"Російська армія посипалась. Вас кинули" – Зеленський звернувся до росіян
Російське керівництво готується забрати до армії близько мільйона чоловіків, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до росіян.

Глава держави закликав громадян РФ протестувати. Про це сказав під час відеозвернення, повідомляє Gazeta.ua.

"Російське рішення про мобілізацію – це відверте визнання того, що їхня кадрова армія, яку десятиліттями готували до загарбання чужого, не витримала й посипалась. І тепер через мобілізацію війна Росії проти України для більшості громадян РФ – це не щось там на ТБ чи в інтернеті, а те, що ввійшло в кожен російський дім", – сказав Зеленський.

Президент сказав росіянам втікати чи здаватися у полон.

"55 тисяч російських солдатів загинули на цій війні за півроку. Десятки тисяч поранені, скалічені. Бажаєте більше? Ні? Тоді протестуйте. Боріться. Тікайте. Або здавайтесь в український полон. Це варіанти для вас, щоб вижити", – звернувся Зеленський до росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "насипали" окупантам з артилерії й авіації – знищено чотири пункти управління, позиції ППО та склади БК

Зеленський згадав про протести у містах Росії.

"Нехай і не масові, але вони були. І є. І це показник. Не тільки у Москві і Петербурзі. Ми знаємо реальний настрій у регіонах Росії", – заявив.

"Ми бачимо, що люди у Дагестані, Бурятії, в інших національних республіках і областях Росії розуміють, що їх просто кинули. Кинули на смерть. Чому, наприклад, дагестанці чи будь-хто ще мають гинути на Харківщині чи під Донецьком? Та тому, що одна людина у Росії так вирішила за всіх громадян Росії. Немає іншої причини. Так він хоче", – сказав Зеленський.

Президент України назвав росіян співучасниками злочинів, вбивств і катувань українців.

"Тому що ви мовчали. Тому що ви мовчите", – заявив.

"І зараз для вас час вибору. Для чоловіків у Росії це вибір загинути чи жити, стати калікою чи зберегти здоров'я. Для жінок у Росії вибір – втратити назавжди чоловіків, синів, онуків або спробувати захистити їх від загибелі, від війни, від однієї людини", – сказав Зеленський.

Повістки на 300 тис. осіб надруковували і підписали заздалегідь, ще до того, як з'явилося рішення про мобілізацію, заявив президент.

"Але російське керівництво готується забрати до армії до мільйона чоловіків – це те головне, про що вони зараз замовчують. Ми знаємо, що вони братимуть усіх без розбору. Російські матері. Не сумнівайтеся, що діти верхівки вашої держави на війні проти України не будуть. Ті, хто ухвалюють рішення у вашій країні, бережуть своїх дітей. А ваших дітей навіть не ховають", – сказав Зеленський.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що "призвуть 300 тисяч резервістів".

Вчора протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі і низці російських міст.

У республіці Дагестан місцеві жителі перекрили федеральну трасу.

Зараз ви читаєте новину «"Російська армія посипалась. Вас кинули" – Зеленський звернувся до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути