середа, 08 червня 2022 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні

Шольц зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія. Фото: eastnews.ua

Німеччина робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія.

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц заявив у вівторок на пресконференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії, повідомляє The Telegraph. Він зазначив, що надає Україні більшу підтримку, ніж "майже будь-хто інший".

"Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, лише Сполучені Штати Америки надають більшу підтримку, ніж ми. Берлін надсилає Збройним силам України найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати", - сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пояснив телефонні розмови з Путіним

На пресконференції лідерам чотирьох країн було поставлено запитання про те, чи допоможуть закінчити війну переговори з російським диктатором Володимиром Путіним і заклики уникати його приниження.

"Ми повинні продовжувати наш діалог і далі говорити одне з одним", - відповів Шольц, але його розкритикували колеги з країн Балтії.

Зокрема, президент Литви Гітанас Науседа вважає, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту світу у ХХІ ст.

19 травня у спеціальному виступі в Бундестазі канцлер Німеччини Шольц заявив, що Путін не диктуватиме Україні умови миру і не повинен виграти цю війну.

Раніше повідомлялося, що Німеччина офіційно схвалить поставку Україні зенітних комплексів Gepard. Канцлер Німеччини Шольц, якого розкритикували всередині країни й за кордоном за те, що його уряд не зміг поставити важке озброєння в Україну, пообіцяв надати протитанкові й зенітні засоби з німецьких військових запасів. Водночас федеральний міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що Берлін не може виконати всіх побажань України.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути