пʼятниця, 20 травня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц відповів Європарламенту на заклик запровадити санкції проти Шредера

Шольц відповів Європарламенту на заклик запровадити санкції проти Шредера
У ексканцлера ФРН вже відібрали державне фінансування його офісу у Бундестазі. Фото: eastnews.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу Європарламенту запровадити санкції проти ексканцлера ФРН Герхарда Шредера за його відмову звільнитися з ради директорів Роснафти.

Рішення німецького парламенту цього тижня позбавити Шредера його офіса в Берліні, що оплачується платниками податків, було "послідовним і правильним, а тому буде реалізоване", заявив Шольц, передає Politico. Водночас іншого покарання для колишнього політика не буде.

"Не думаю, що зараз щось ще необхідно. Але було б краще, якби Шредер пішов зі своїх посад", - сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не диктуватиме Україні умови миру - Шольц

Шредер є членом ради директорів російської державної нафтової компанії. В лютому його висунули до ради директорів Газпрому.

Незабаром після початку війни в Україні співробітники офісу Шредера у Берліні звільнилися на знак протесту проти його відмови піти з посад. Хоча ексканцлер тепер може позбутися офіса, він, як і раніше, отримує щомісячну виплату у розмірі €8,3 тис.

Європарламент прийняв резолюцію, у якій закликав колишнього канцлера Німеччини піти з керівних посад у російських енергетичних компаніях. Резолюція також стосується колишньої міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. Вона теж також входить до ради директорів Роснафти.

Колишній канцлер Німеччини Шредер кілька годин розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним у четвер ввечері. Розмова стосувалася припинення війни в Україні. Шредер також мав довгу розмову з одним із найближчих радників Путіна. Про результати розмови невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Шольц відповів Європарламенту на заклик запровадити санкції проти Шредера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути