четвер, 19 травня 2022 18:35

Проти друга Путіна Шредера можуть ввести санкції

Проти друга Путіна Шредера можуть ввести санкції
Європарламент закликав колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера звільнитися з ради директорів Роснафти. Фото: eastnews.ua

Європарламент прийняв резолюцію, де закликав колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера звільнитися з ради директорів Роснафти. Або проти нього запровадять санкції.

Резолюція також стосується колишньої міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. Вона теж також входить до ради директорів Роснафти, передає УНН.

Європарламент закликає "розширити список осіб, на яких поширюються санкції ЄС, європейськими членами правління великих російських компаній і політиків, які продовжують отримувати російські гроші".

Рішення Європарламента у цьому випадку не є обов'язковим. Але воно має на меті подальше внесення цих політиків до санкційного списку Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карайте Путіна, а не Україну" - українці вийшли зустріти канцлера Німеччини в Києві

Spiegel повідомляв, що у Шредера вже відібрали державне фінансування його офісу у Бундестазі. За рішенням комітету Бундестагу з бюджету, цю статтю видатків скоротили.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер кілька годин розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним у четвер ввечері. Розмова стосувалася припинення війни в Україні. Шредер також мав довгу розмову з одним із найближчих радників Путіна. Про результати розмови невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Проти друга Путіна Шредера можуть ввести санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути