четвер, 01 лютого 2018 15:03

ЗМІ: Австрія "зливає" державні секрети Кремлю

ЗМІ: Австрія "зливає" державні секрети Кремлю
На Заході звинувачують Австрію у веденні прокремлівської політики. Фото: 24tv.ua

На Заході звинувачують Австрію у веденні прокремлівської політики.

Взимку 2015 року на периферії Австрії на одному із заходів ультраправої партії "Партія свободи" один чоловік поділився із місцевими жителями інформацією про реальну кількість джихадистів, які проникають у Європу разом із біженцями. Про це пише The Daily Beast.

Вважається, що джерелом "ексклюзивної інформації" стали російські спецслужби. Автор стверджує, що лідер ультраправої австрійської партії "Партія свободи" Хайнц-Крістіан Штрахе вечеряв у пивній, де на стіні висів портрет Володимира Путіна. Наголошується, що наразі Штрахе – віце-канцлер Австрії. Його прокремлівська партія контролює міністерство оборони, міністерство внутрішніх справ та міжнародних відносин при владі молодого канцлера-консерватора Себастьяна Курца.

Курц же заявив про ведення проєвропейської політики. І сказав, що саме Австрія стане "країною зведення мостів" між Західною і Східною Європою.

А один із співробітників австрійської розвідки стверджує, що співпраця із зарубіжними країнами зведена до мінімуму. Оскільки іноземні розвідки "вважають їх непрофесійними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гужва попросив політичний притулок в Австрії

Окрім того, відомо, що журналом Info-Direkt керує австрієць-спеціаліст з реклами, який помістив на обкладинку фото президента РФ із заголовком "Хочемо такого, як Путін". Зокрема, зазначається, що Info-Direkt користується послугами хостинга в Росії.

USA Today, одна з провідних газет США, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Австрія "зливає" державні секрети Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути