вівторок, 02 жовтня 2018 11:18

Скрипаль передав британцям компромат на соратника Путіна

Скрипаль передав британцям компромат на соратника Путіна
Стало відомо, яку інформацію передав британцям Сергій Скрипаль

Колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль передав британській розвідці інформацію про корупційні схеми, які діяли в Росії в 1990-х. До них був причетний Микола Патрушев - союзник Володимира Путіна і секретар Ради безпеки Росії. Про це йдеться в новій книзі про шпигунів, яка виходить друком 2 жовтня у США.

Книгу "Справа Скрипаля. Життя і майже смерть російського шпигуна" написав Марк Урбан, дипломатичний і військовий оглядач ВВС. Готуючи її, він спілкувався з Сергієм Скрипалем, пише The New York Times.

Російський шпигун розповів, що він і ще один офіцер розвідки володіли секретними даними про корупцію серед чиновників найвищого рівня. Коли вони передавали інформацію західним спецслужбам, їх спіймали. 2004-го напарника Скрипаля знайшли мертвим у військовому госпіталі. За офіційною версією, він вчинив самогубство. Але кілька пальців на руці офіцера були відрізані. Це свідчить про те, що чоловіка катували і вбили, вважає Скрипаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль використовував секретні шпигунські технології

На Скрипаля чекала така ж доля, вважають представники британської розвідки. Уникнути смерті йому вдалося, лише тому на допитах у Росії він нічого не розповів про відомі йому корупційні схеми і зв'язок з ними Петрушева.

Екс-ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньку отруїли 4 березня у Британії. Їх знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в Солсбері. Постраждалих шпиталізували у критичному стані – вони перебували в комі.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль передав британцям компромат на соратника Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути