понеділок, 29 листопада 2021 08:15

Скільки коштують продукти у Польщі: ціни з магазинів – інфографіка

У польських магазинах багато продуктів вартують дешевше, ніж в Україні. На чимало з них часто встановлюються акції. Такі товари маркуються зазвичай жовтими або помаранчевими цінниками, а знижки на них можуть сягати 50% і більше.

Продукти у Польщі високої якості. Молочні кращі, ніж в Україні, розповіла Gazeta.ua уповноважена президента польського міста Валбжих до справ іноземців Ірина Реріх.

"Гарні за якістю молоко, сметана, звичайний та твердий сир, йогурти. Польща робить досить непогані ковбаси, м'ясо смачне. Серед фруктів подобаються польські яблука, виноград. А от сливи не дуже добрі. Бракує тут українських кавунів та динь. Картопля не дуже", - сказала Ірина.

Автор: Gazeta.ua
 

Риба у польських магазинах на любителя, додала українка.

"Вони роблять її кислою, додають багато оцту. Купити оселедця – проблема. Для цього треба їхати, наприклад, в український магазин", - додала Ірина Реріх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща збирається спростити переїзд для українських заробітчан

Скільки українці заробляють у Польщі, витрачають на оренду житла та з якими проблемами стикаються, Ірина Реріх розповіла в ексклюзивному інтерв'ю для Gazeta.ua. Читайте за посиланням: "Українці заробляють до 23 тисяч гривень": які зарплати, витрати й проблеми в наших мігрантів у Польщі.

Українці, які працюють у Польщі легально та мають картку побиту, щомісяця мають право отримувати на кожну неповнолітню дитину 500 злотих - приблизно 3,2 тис. грн. Також перед початком кожного навчального року на школярів в українських родинах, видають по 300 злотих – на книжки, зошити, канцтовари.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштують продукти у Польщі: ціни з магазинів – інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути