середа, 07 червня 2017 10:59

Скандал у Uber: працівників звільняють за секс-домагання

Скандал у Uber: працівників звільняють за секс-домагання
Сервіс замовлення таксі Uber звільнив понад 20 людей за результатами розслідування справи про сексуальні домагання. Фото: aut

Сервіс замовлення таксі Uber звільнив понад 20 людей за результатами розслідування справи про сексуальні домагання, про які повідомляли співробітниці компанії.

Розслідування проводила фірма Perkins Coie. Вона вивчала 215 претензій, враховуючи звинувачення в домаганнях і дискримінації. З компанії звільнили 20 осіб. У Uber відмовилися коментувати цю інформацію, пише The Wall Streer Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Uber почав працювати у Харкові

Розслідування справи про домагання в Uber почали в лютому. Це сталося після того, як колишня працівниця Сьюзан Фаулер написала в своєму блозі пост про сексуальні домагання і випадки сексизму, з якими зіткнулася за час роботи в компанії.

Вона повідомила, що першого робочого дня отримала непристойну пропозицію від колеги. У відділі кадрів, куди вона звернулася зі скаргою, їй відмовили в розгляді. Пояснили, що в пропозиції співробітника очевидне сексуальне домагання, проте він перспективний, а це його перше порушення.

Фаулер також зазначала, що інші працівниці компанії розповідали їй, що також зустрічалися з сексуальними домаганнями і проявами сексизму на роботі.

Голова Uber Тревіс Каланік пообіцяв провести розслідування у цій справі і звільнити винних. Доручив провести незалежний аналіз скарг колишньому генеральному прокурору США Еріку Холдеру.

Онлайн-сервіс на замовлення таксі Uber працює в 570 містах майже 70 країн. Влітку 2016-го Uber продав китайський бізнес компанії Didi Chuxing Technology Co. В Україні служба працює в Києві, Львові та Дніпрі. Місцеві служби таксі влаштовують акції протесту проти неї.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Uber: працівників звільняють за секс-домагання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути