четвер, 09 травня 2019 02:24

Систему криївок Гітлера почали реставрувати
3

Одну з будівель колишньої ставки Адольфа Гітлера "Вовче лігво" на території Польщі, планують реконструювати до кінця року
Фото: DW
Одну з будівель колишньої ставки Адольфа Гітлера "Вовче лігво" на території Польщі, планують реконструювати до кінця року
Одну з будівель колишньої ставки Адольфа Гітлера "Вовче лігво" на території Польщі, планують реконструювати до кінця року

Одну з будівель колишньої ставки Адольфа Гітлера "Вовче лігво" на території Польщі, планують реконструювати до кінця року.

Йдеться про руїни бараку, де лідер нацистів проводив штабні наради, планував каральні операції, повідомляє DW.

20 липня 1944 року полковник Клаус Шенк фон Штауффенберґ заніс до приміщення під час однієї з нарад портфель. У ньому була вибухівка. Він поставив його під стіл, на якому були розкладені карти.

Від сили вибуху завалилась стеля, а зал для наради, перетворився на суцільну руїну. Чотири особи загинули, було багато поранених. Гітлер зазнав лише контузію. Його захистив важкий дубовий стіл. Заколот придушили. Полковника Штауффенберга розстріляли у дворі воєнного міністерства в Берліні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задовго до Гітлера - показали посуд зі свастикою, яким користувались у давнину

Через 75 років після невдалого замаху історики хочуть відновити події того часу в момент замаху.

"Цьогорічний пріоритет - відновлення зали для нарад, в якій Штауффенберґ здійснив невдалий замах на Гітлера. Окрім цього, планується й театральний перформанс, що розповідатиме про перебіг тих подій", - розповідає речник меморіального комплексу "Wolfsschanze" Себастьян Трапік.

Від бараку нині залишився тільки фундамент. "Вовче лігво" розташоване в лісі поблизу міста Кентшина у колишній Східній Пруссії, яка після Другої світової війни відійшла до Польщі. До 1946 року це місто носило назву Растенбурґ.

Німецький гурт Rammstein виклали у мережу новий кліп. Менш ніж за добу ролик зібрав понад 5 млн переглядів на Youtube.

Учасники гурту постають у трейлері в смугастих робах в'язнів нацистських концтаборів, стоячи на ешафоті з петлями на шиї. В кінці ролика з'являється дата латиницею "XXVIII.III.MMXIX", і напис "Deutschland" ("Німеччина"). 28 березня 2019 - дата виходу кліпу, а "Deutschland" - назва пісні.

Повна версія кліпу триває 9 хв 22 с. У ролику на грудях учасників групи нанесені трикутники - червоний та рожевий.

Зараз ви читаєте новину «Систему криївок Гітлера почали реставрувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути