Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 08:48

"Сила солідарності злякала режим" - Тихановська прокоментувала перший день страйку

"Сила солідарності злякала режим" - Тихановська прокоментувала перший день страйку
Лідер опозиції Світлана Тихановська вважає, що сила солідарності білорусів злякала режим. І закликала продовжувати страйк. Фото: скріншот із відео

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська звернулася до протестувальників, які підтримали загальнонаціональний страйк в республіці.

І заявила, що сила солідарності "злякала режим". Ролик із відеозверненням у понеділок, 26 жовтня, вона розмістила у своєму в Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську силовики приступили до жорсткого розгону протестуючих

"Ця сила солідарності злякала режим. Він знову використовує репресії, тому що більше ні на що не здатний. На вас вже намагаються тиснути і звільняти. Вони думають, що так повернуть вас до роботи, і знову зможуть жити вашим коштом. Але сьогодні у нас все вийшло, тому що кожен з вас проявив героїзм заради друга, колеги і земляка. Цехи заводів не почали роботу, щоб могла запрацювати ланцюгова реакція солідарності. Її вже не підірвати, не затримати і не вбити. Сьогодні був важливий день. І я вірю, що це був тільки початок", - сказала Тихавська у відеозверненні.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких начебто переміг діючий президент Олександр Лукашенко. Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів. 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка, але протести в країні не вщухають. У понеділок, 26 жовтня, в Білорусі почався загальнонаціональний страйк.

Зараз ви читаєте новину «"Сила солідарності злякала режим" - Тихановська прокоментувала перший день страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути