понеділок, 10 серпня 2020 06:06

Серійний убивця чув голоси демонів у собаках

Серійний убивця чув голоси демонів у собаках
Поліцейські супроводжують Девіда Берковіца у відділок ФОТО: Getty Images

24-річного працівника пошти Девіда Берковітца арештували 10 серпня 1977-го за убивство шести людей у Нью-Йорку. Ще сімох він поранив.

Берковітц полював на привабливих молодих брюнеток з довгим волоссям. Через це жінки перефарбовувались і підстригались коротко. Після арешту сказав, що йому наказували убивати демони і чорний лабрадор сусіда.

Девід ріс у прийомній родині. Дуже переживав смерть прийомної матері від раку. Замкнувся у собі, став відлюдькуватим. Пішов у армію. Був талановитим снайпером. Після трьох років служби працював охоронцем. У 1975-му став помічати, що має проблеми з психічним здоров'ям. Пізніше йому діагностували параноїдальну шизофренію.

Девід почав чути голоси. Спочатку підпалював будівлі у місті. Так вчинив кілька сотень пожеж. На Різдво 1975-го напав з мисливським ножем на 15-річну Мішель Форман.

Берковітц переїхав у передмістя. Там йому здавалося, що німецький вівчарка сусідів і ще кілька собак одержимі демонами. Хтось їх застрелив. Поліція не довела, що це зробив Берковітц. Тоді чоловік почав вважати, що й сусіди одержимі.
Знову переїхав. Але й у нового сусіда Сема Кара був лабрадор. Сема Девід вважав верховним демоном. Себе називав "Сином Сема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда грабіжників до ранку рахували вкрадені гроші

28 липня 1976-го Берковітц звільнився. Наступного ранку розстріляв двох молодих жінок у автомобілі. Одна померла на місці. Поліція не мала ні зачіпок, ні мотиву. Девід далі нападав на молодих людей.

8 березня 1977-го застрелили 19-річну студентку біля її дому. Поліція заявила, що діє серійний убивця. Мали опис Берковітца. 17 квітня він убив молоду пару. Залишив записку, щоб шукали "Сина Сема".

29 квітня Девід поранив лабрадора. Перед тим надіслав листа з погрозами Кару. Той одразу почав підозрювати Берковітца. Погрози він надсилав і знайомим з колегами. Багато хто подумав на Девіда. Повідомили про це в поліцію, але слідчі отримували сотні дзвінків і листів щодня.

Ресторани й кафе у Нью-Йорку були порожніми. Люди боялися виходити. Берковітц розстріляв ще одну молоду пару. Дівчина загинула, а хлопець втратив ліве око і майже перестав бачити правим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Члени культу убили п'ятьох людей

У цій справі знайшлася свідок. Вона описала Берковітца. Згадала, що у той день двоє офіцерів виписували штрафи за парковку. Так вийшли на його автомобіль. Девіда вже допитували перед тим, оскільки сусід поскаржився на переслідування.

Берковітц не опирався арешту. Одразу розповів, що й "Сином Сема". Показав, де ховає зброю.

Девід відмовився визнавати себе психічно хворим. Визнав себе винним у шести убивствах. Йому подобалася увага преси. Домовився, що продасть свою розповідь одному з видавництв. Тоді прийняли закон, що прибутки від розповідей злочинців йтимуть у фонд компенсації жертвам і їхнім родичам.

Берковітца засудили до шести довічних ув'язнень без права помилування. У в'язниці прийняв християнство.

Серійний убивця Ед Гейн помер від раку у в'язниці Вісконсіна 26 липня 1984-го. Злочинцю було 77 років.

Зараз ви читаєте новину «Серійний убивця чув голоси демонів у собаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути