Ексклюзиви
неділя, 09 серпня 2020 13:39

Члени культу убили п'ятьох людей

Члени культу убили п'ятьох людей
Чарльза Менсона везуть у суд ФОТО: Getty Images

Члени культу Чарльза Менсона убили п'ятьох людей у будинку режисера Романа Поланскі у Беверлі-Хіллз у Каліфорнії, США, 9 серпня 1969-го. Серед жертв — вагітна дружина Поланскі акторка Шерон Тейт.

За два дні у себе в будинку знайшли нових жертв: працівника супермаркету Лено ЛаБ'янка і його дружину Розмарі.

Менсон народився в Огайо у 1934-му. Його 16-річна мати не була заміжня. Менсон часто потрапляв у дитячі притулки. Підлітком — у в'язницю. У 1967-му звільнився і переїхав до Лос-Анджелеса. Заснував комуну хіппі. Наркотики і оргії там були звичними.

Менсон проповідував у комуні. Її члени називали себе "Сім'єю". Переконував їх, що війна між темношкірими і білими неминуча, а закінчиться вона безмежною владою "Сім'ї". Казав, що треба спровокувати її. Для цього убивати багатих білих так, щоб це виглядало злочинами темношкірих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людські останки викопують і везуть до патологоанатома, який досліджує й описує тіло

Родина Поланскі не була ціллю Менсона. Він обрав цей будинок, бо колись там жив продюсер. Той не захотів укласти контракт з Менсоном на запис музики. Поланскі не було вдома, але до дружини Тейт прийшли друзі. Серед них — спадкоємиця власників кавової компанії Ебігейл Фольгер. Усіх зарізали або застрелили. Сам Менсон у будинок не заходив. Але його звинуватили у тому, що надихнув людей на вбивство.

Менсона спочатку не підозрювали. Але один із членів секті у в'язниці почав хвалитися убивствами. Чарльза заарештували. На суді поводився дивно. Казав, що ні про що не шкодує. У 1971-му його засудили до страти. Однак, наступного року смертну кару скасували. Вирок замінили довічним.

Чарльз Менсон помер у в'язниці у 2017-му.

15 серпня в український прокат вийшов фільм "Одного разу в Голлівуді". Це дев'ята стрічка американського режисера Квентіна Тарантіно. Присвячена теле- й кіноіндустрії кінця 1960-х у США.

Зараз ви читаєте новину «Члени культу убили п'ятьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути