Ексклюзиви
субота, 08 серпня 2020 08:20

Банда грабіжників до ранку рахували вкрадені гроші

Банда грабіжників до ранку рахували вкрадені гроші
Затриманих нападників відправляють із поліцейського відділку до суду. Фото: i.guim.co.uk

Банда грабіжників обманом зупиняє британський поштовий потяг в графстві Букінгемшир в центральній Англії і викрадає 2,3 млн. фунтів стерлінгів 8 серпня 1963-го. У пресі злочин називають "Великим пограбуванням потяга".

Брюс Рейнольдз протягом восьми років планував злочин. Дізнався, що раз на місяць у поштовому потязі перевозять гроші на утилізацію. Старі банкноти з Шотландії відправляють до Англійського банку. Зібрав надійних партнерів, орендував стару ферму.

Інформатор повідомив грабіжників, вони обманом зупинили поїзд. У кабіні вдарили машиніста по голові, помічників зв'язали. За п'ять хвилин вивантажили 120 мішків зі старими грішми. Перерізали телефонні дроти. На ферму до ранку рахували гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки подвоїли заходи безпеки

Поліція обшукала будинки й ферми в околиці, на фермі знайшли багато пляшок від алкоголю та спалений одяг. У шухляді столу – гральні карти й "Монополію". На них були відбитки пальців усіх 15 членів групи.

Поліція встановила імена підозрюваних. Дали оголошення в газетах: "У зв'язку з досконалим пограбуванням потяга Глазго – Лондон поліції необхідно порозмовляти з такими особами". Вказали прізвища.

Частину грабіжників правоохоронці затримали на вулицях різних міст. До січня 1964-го арештували 12 осіб. Наступного року – решту. Брюс Рейнольдз отримав 25 років в'язниці. Інші - від 10 до 21 року. Із вкрадених 2,3 млн фунтів стерлінгів знайшли 343 тис.

Англійський емігрант Едвард Сміт 19 березня 1831 року викрав з одного з банків Нью-Йорка $245 тис. Це було перше пограбування фінустанови в США.

Зараз ви читаєте новину «Банда грабіжників до ранку рахували вкрадені гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути