Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2018 13:03

Сергія Скрипаля виписали з лікарні

Сергія Скрипаля виписали з лікарні
Сергія Скрипаля виписали з лікарні у Солсбері

Отруєного у британському Солсбері колишнього російського шпигуна 66-річного Сергія Скрипаля виписали з лікарні.

"Районна лікарня Солсбері повідомляє, що колишнього шпигуна Сергія Скрпаля виписали після отруєння нервово-паралітичною речовиною внаслідок атаки в березні", - йдеться у твіті Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Скрипаля з'явилися важливі факти про "Новачок"

"Ми змогли виписати Сергія Скрипаля. Це важливий етап його одужання, що тепер проходитиме поза лікарнею. Лікування його і двох інших людей (Юлія Скрипаль і поліцейський, який першим прибув на місце отруєння і відвідав будинок Скрипалів. -Gazeta.ua), отруєних нервово-паралітичною речовиною, було величезною і безпрецедентною проблемою. Я пишаюся тим, що наші співробітники в лікарні Солсбері впоралися", - сказала Лорна Уілкінсон, головна медсестра.

Сергій Скрипаль вийшов із критичного стану й швидко одужує, повідомили 6 квітня лікарі. Його доньку виписали з окружної лікарні й доправили до госпіталю на одній із британських військових баз 10 квітня.

12 квітня експерти Організації із заборони хімічного озброєння оприлюднили результати розслідування про отруєння Скрипаля. На прохання Лондона доповідь направили всім країнам — членам організації, зокрема Росії. Документ складається з двох частин — відкритої й секретної.

Експертиза підтверджує висновки Великої Британії, що до Скрипалів застосували нервово-паралітичну речовину. Висока якість свідчить — препарат виготовили в урядовій лабораторії, йдеться у доповіді.

— Нема сумнівів, що саме використали і хто відповідає за це. Тільки Росія має всі засоби й мотиви, — заявляє міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, 53 роки.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Скрипаля виписали з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути