Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2018 16:22

Шенген: ввели нові правила в'їзду

Шенген: ввели нові правила в'їзду
Дозвіл на поїздку до країни Шенгенської зони потрібно буде отримувати за новими правилами. Фото: molbuk.ua

Перед поїздкою у країну Шенгенської зони українцям потрібно буде пройти нову систему авторизації та інформації про подорожі (ETIAS).

Таке рішення прийняв Європарламент. Дозвіл перед поїздкою мають отримувати всі громадяни країн, що не є членами ЄС, які звільнені від візових вимог, пишуть на офіційному сайті ЄП.

Нова система почне працювати 2021 року. За задумом авторів, вона дозволить проводити додаткові перевірки безвізових мандрівників, а також осіб, які можуть становити небезпеку, нелегальних мігрантів або осіб з епідемічним ризиком.

Громадяни більш як 60 країн, включно з Україною, повинні будуть заповнити електронну форму до своєї подорожі і внести особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документи для подорожей (дійсність, країна видачі), домашню адресу і контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду.

Авторизація для подорожей коштуватиме 7 євро - безкоштовно для мандрівників у віці до 18 років і осіб старше 70 років. Вона буде дійсна 3 роки або до закінчення терміну проїзного документа.

Заявник також повинен буде інформувати владу про будь-які вироки за серйозні кримінальні злочини (такі як тероризм, сексуальна експлуатація дітей, торгівля людьми або наркотиками, вбивства і зґвалтування), про перебування в конкретних зонах війни чи конфліктів і будь-які попередні адміністративні рішення, які передбачають виїзд з країни протягом останніх 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між нами і європейцями стираються ментальні кордони - експерт про безвіз

Кожна заявка буде автоматично перевірена у всіх відповідних базах даних, щоб визначити, зокрема, чи не був використаний загублений або вкрадений проїзний документ, а також чи не виданий ордер на арешт особи. Більшість заявників отримають дозвіл майже відразу.

Якщо під час перевірки буде позитивна відповідь на будь-яке питання про кримінальні справи, поїздки в зони конфліктів і наказ про виїзд з країни, дані перевірять вручну і оцінять ризик безпеки, міграції або епідемії.

Посли Європейського Союзу планують провести переговори щодо внесення змін до візового кодексу. Згідно зі змінами, вартість віз зросте до 80 євро.

Зараз ви читаєте новину «Шенген: ввели нові правила в'їзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути