Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2020 09:22

Шантажував військовою допомогою: Болтон розповів про тиск Трампа на Україну

Шантажував військовою допомогою: Болтон розповів про тиск Трампа на Україну
Президент США Дональд Трамп тиснув на Україну, щоб отримати омпромат на своїх політичних суперників. Фото: The New York Times

Президент США Дональд Трамп зупинив військову допомогу Україні, щоб отримати від української влади компромат на своїх політичних суперників.

Про це у своїх мемуарах розповів колишній радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон, повідомляє The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мемуари про Трампа вимагають переписати

"Трамп 20 серпня 2019 заявив, що не налаштований відправляти Україні щось, поки не будуть передані всі матеріали "російського" розслідування, пов'язані з Клінтон і Байденом", – йдеться в книзі Болтона "Кімната, де це сталося".

У своїх мемуарах ексрадник зазначив, що він, держсекретар США Майкл Помпео і міністр оборони Марк Еспер не один раз намагалися умовити Трампа відновити військову допомогу Україні.

Раніше президент США Дональд Трамп спростував заяву радника з національної безпеки президента Джона Болтона про блокування військової допомоги для України. Вважає, що Болтон зробив таку заяву тільки для того, щоб продати свою книгу.

Зараз ви читаєте новину «Шантажував військовою допомогою: Болтон розповів про тиск Трампа на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути