Ексклюзиви
понеділок, 27 січня 2020 09:26

Трамп відповів на заяву Болтона про Україну

Трамп відповів на заяву Болтона про Україну
Болтон сказав про мою нібито заморозку допомоги Україні лише для того, щоб продати книгу, - Трамп. Фото: The Washington Post

Президент США Дональд Трамп вважає, що Болтон зробив таку заяву тільки для того, щоб продати свою книгу.

Трамп спростував заяву радника з національної безпеки президента Джона Болтона про блокування військової допомоги для України, про це він написав у Twitter.

"Я ніколи не говорив Джону Болтону, що допомога Україні була пов'язана з розслідуванням діяльності демократів, в тому числі з Байденом. Насправді він ніколи не скаржився на це під час свого самого публічного звільнення. Якщо про це сказав Джон Болтон, це тільки для того, щоб продати книгу", - написав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання допомоги Україні було незаконним - Рахункова палата США

Також він сказав, що українська сторона не бачить тут тиску і, що саме він дозволив Україні купити протитанкові ракети Javelin.

"З урахуванням сказаного, стенограми моїх дзвінків з президентом Зеленським - які все підтверджують, крім того, президент Зеленський і міністр закордонних справ України заявили, що тиску і проблем немає. Крім того, я зустрівся з президентом Зеленським в Організації Об'єднаних Націй (демократи сказали, що я ніколи не зустрічався) і надав військову допомогу Україні без будь-яких умов і розслідувань - і набагато раніше, ніж очікувалося. я також дозволив Україні купити протитанкові ракети Javelin. Моя адміністрація зробила набагато більше, ніж попередня Адміністрація", - додав Трамп.

У газеті The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів колишнього помічника американського лідера з нацбезпеки Джона Болтона вийшла стаття про те, що Дональд Трамп в серпні минулого року говорив про те, що хоче продовжувати блокувати військову допомогу Україні, поки в Києві не почнуть розслідування у справі колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина.

Зараз ви читаєте новину «Трамп відповів на заяву Болтона про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути