Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 23:16

Санкції проти РФ: стало відомо, хто потрапив до санкційного списку

Санкції проти РФ: стало відомо, хто потрапив до санкційного списку
США знову розширили санкції проти Росії. Фото: Кореспондент

США розширили список санкцій проти Росії через ситуацію в Україні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.

Серед фізичних осіб до санкційного списку потрапили як громадяни РФ, так і громадяни України, причетні до діяльності так званих ЛНР і ДНР. Значна частина санкційного списку - російські посадовці та бізнесмени, причетні до діяльності в окупованому Криму.

До списку, зокрема, потрапили особи та підприємства, причетні до постачання в Крим обладнання Siemens для будівництва електростанції. Серед них - заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго РФ Євген Грабчак, глава "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Крім того, у цьому списку є декілька українських проросійських сепаратистів. Серед них - "виконуючий обов'язки міністра інформації" ОРДО Ігор Антипов, "міністр палива та енергетики" ОРДО Олексій Грановський, "міністр економічного розвитку" ОРЛО Олена Костенко, "міністр праці і соцполітики" ОРЛО Світлана Малахова, "міністр палива, енергетики і вугільної промисловості" ОРЛО Павло Мальгін, "міністр фінансів" ОРДО Катерина Матющенко, "заступник міністра вугільної промисловлсті" ОРЛО Олександр Мельничук та його брат Сергій Мельничук - власник зареєстрованої у Києві компанії "Ровеньки-Углепостач", а також "міністр зовнішніх справ" ОРДО Наталія Ніконорова, "губернатор" окупованого Севастополя Дмитро Овсянніков, "міністр державної безпеки" ОРДО Володимир Павленко, "в. о. міністра юстиції" ОРДО Олена Радомська, "міністр доходів і зборів" ОРДО Олександр Тимофєєв.

Під санкціями США відтепер перебуватимуть ЗАТ "ВО Технопромекспорт" та ключовий російський партнер Siemens - компанія "Силові машини"

У санкційний перелік потрапило Акціонерне товариство ВАД, яке будує дорогу в Криму, а також її директор Валерій Абрамов та його перший заступник Віктор Перевалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знову розширили санкції проти Росії

Також у числі компаній, що потрапили під санкції: ТОВ "ПО" Кірішинефтеоргсинтез "(входить у ВАТ "Сургутнафтогаз"), "Сургутнефтегазбанк", страхове товариство "Сургутнафтогаз ", ще кілька дочірніх підприємств "Сургутнафтогазу"", який вже знаходиться під секторальними санкціями.

Окрім них, під санкції потрапили "Ленгіпронефтехім", ТОВ "Медіа-Інвест", ТОВ "Новгороднефтепродукт", "Сургутмебель", "Калінінграднефтепродукт", "Псковнефтепродукт", "Тверьнефтепродукт", "Радгосп "Червішевскій".

Нагадаємо, що США вкотре розширили санкційний список проти Росії. Мінфін США оприлюднив одразу два списки, у якому перераховано 12 організацій. Також до санкційного переліку потрапила 21 фізична особа.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти РФ: стало відомо, хто потрапив до санкційного списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути