Ексклюзиви
понеділок, 08 березня 2021 07:35

Літак із 239 людьми безслідно зник

Літак із 239 людьми безслідно зник
Зниклий літак Malaysia Airlines / Wikipedia

8 березня 2014-го рейс 370 Malaysia Airlines, на борту якого було 227 пасажирів і 12 членів екіпажу, втратив зв'язок з диспетчером менш ніж через годину після вильоту з Куала-Лумпура. Потім борт відхилився від курсу і зник. Більшу частину літака і всіх, хто був на борту, більше ніхто не бачив.

Літак вилетів з аеропорту Куала-Лумпур о 12:41 і мав прибути в аеропорт Пекіну о 6:30 ранку за місцевим часом. Однак в 1:07 відправив останній автоматичний звіт про місцезнаходження, а в 1:19 подав останню голосову передачу.

Приблизно за годину до того, як рейс мав сісти в Пекіні, Malaysia Airlines оголосила про його зникнення. Сигналів лиха з літака чи повідомлень про погану погоду або технічні проблеми не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передала Ірану зауваження до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи МАУ

Наступні пошуки рейсу 370 спочатку були зосереджені в Сіамській затоці, де літак пролітав, коли радіолокаційний контакт був втрачений. Слідчі вивчили можливість причетності терористів до зникнення після того, як було виявлено, що 2-є пасажирів використали вкрадені паспорти. Але ця теорія незабаром була визнана малоймовірною. Люди на борту представляли 15 країн. Більшість пасажирів були з Китаю.

15 березня слідчі заявили, що супутникові дані показали, що рейс різко відхилився від заданого курсу і полетів на захід, в Індійський океан. 24 березня прем'єр Малайзії оголосив, що літак був, імовірно, втрачений десь в Індійському океані, і ніхто не вижив. У міру того як пошуки тривали, у них взяли участь більше 20 країн.

У червні 2014 австралійські офіційні особи, які брали участь у розслідуванні, заявили, що відповідно до радіолокаційних записів, рейс 370, ймовірно, летів на автопілоті протягом кількох годин, перш ніж у нього закінчилося паливо і він впав у південній частині Індійського океану. Чиновники публічно не обговорювали, хто включив автопілот після того, як літак відхилився від курсу або чому. Можливо, екіпаж і пасажири перестали реагувати через кисневе голодування або втрату кисню незадовго до аварії літака. Офіційні особи не надали жодних пояснень, що могло спричинити кисневе голодування.

Тим часом, інші припустили, що один з пілотів міг навмисно направити літак в Індійський океан з метою самогубства, хоча переконливих доказів цієї теорії не було.

Протягом 2015 і 2016 років уламки літака викинули на берег в західній частині Індійського океану, але доля рейсу 370 залишається загадкою.

17 липня 2014 року, через 4 місяці після зникнення рейсу 370, в авіакомпанії Malaysia Airlines знову сталася трагедія. Один із їхніх літаків був збитий росіянами над східною Україною. Всі 298 осіб на борту загинули.

Зараз ви читаєте новину «Літак із 239 людьми безслідно зник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути