пʼятниця, 26 лютого 2021 22:20

Україна передала Ірану зауваження до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи МАУ

Україна передала Ірану зауваження до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи МАУ
За словами заступника глави МЗС, зважаючи на вимоги Додатку 13 Чиказької конвенції ці зауваження наразі є конфіденційними. Фото: EPA/UPG

Україна сьогодні передала Ірану зауваження і пропозиції до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи українського літака 8 січня 2020 року у небі над Тегераном.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін на своїй сторінці у Facebook.

"Україна сьогодні передала Ірану зауваження і пропозиції до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи українського літака 08.01.2020 року в небі над Тегераном", - написав Єнін.

За словами заступника глави МЗС, зважаючи на вимоги Додатку 13 Чиказької конвенції ці зауваження наразі є конфіденційними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран не відповідає на запити та відмовляється співпрацювати: Україна обурена розслідуванням авіакатастрофи МАУ

"Ми сподіваємось, що іранська сторона в повному обсязі врахує зауваження України та відповідним чином доопрацює текст фінального звіту технічного розслідування. Україна в повній мірі виконала свої зобов'язання за міжнародним правом. Ми разом з партнерами координуватимемо всі подальші кроки задля досягнення справедливості", - резюмував Єнін.

8 січня торік у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який виконував рейс Тегеран-Київ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. А 11 січня офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ збила ракета, а трагедія сталася "через людський фактор". Почалося розслідування, яке триває й досі.

Зараз ви читаєте новину «Україна передала Ірану зауваження до проєкту фінального технічного звіту щодо катастрофи МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути