Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2022 16:21

Саакашвілі вдруге оголосив безстрокове голодування

Саакашвілі вдруге оголосив безстрокове голодування
Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування. Фото: Reuters

Ув'язнений третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вдруге оголосив безстрокове голодування.

Зробив це 21 лютого на засіданні суду у справі про події 7 листопада 2007 року, передає "Эхо Кавказа".

"Відсьогодні я оголошую безстрокове голодування. Це реакція на те, як режим поводиться зі мною і з нашим народом", – заявив Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим

Політик каже, що його здоров'я – другорядне питання. На засіданні він зачитав листа лікаря з Нідерландів. Той вважає, що повторне голодування може призвести до непоправних наслідків і смерті.

"Моя вимога – надання адекватної медичної допомоги, як цього вимагають консиліум, створений Народним захисником, та центр "Емпатія", – сказав Саакашвілі.

Уперше Михеіл Саакашвілі оголосив голодування 1 жовтня 2021 року – після того, як таємно повернувся до Грузії, був затриманий та відправлений до в'язниці. Він припинив 50-денне голодування 20 листопада, після чого проходив курс лікування у Горійському військовому шпиталі.

Справа про події 2007-го. Держава закидає Саакашвілі масовий розгін мітингувальників 7 листопада 2007 року, вторгнення у телекомпанію "Імеді" і заволодіння злочинним шляхом майном, що належить Бадрі Патаркацишвілі.

Обвинувачення колишньому президентові Грузії було висунули за статтею, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до восьми років. Саакашвілі інкримінують перевищення службових повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі вдруге оголосив безстрокове голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути