четвер, 17 вересня 2020 12:19

Розвинуті країни викупили вже 51% майбутніх вакцин проти коронавірусу

Розвинуті країни викупили вже 51% майбутніх вакцин проти коронавірусу
Випробовування вакцини проти Covid-19 / Reuters

Найрозвинутіші країни світу, в яких живе 13% населення планети, вже викупили 51% майбутніх можливих вакцин проти Covid-19.

Про це пише неприбуткова організація Oxfam, яка займається проблемами боротьби з бідністю. Серед лідерів США, Велика Британія та Японія. Пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії випробують інгаляційні вакцини від коронавірусу

Дані базуються на аналітичних звітах компанії Airfinity про угоди між урядами країн і фармацевтичними розробниками. Oxfam враховувала розробки компаній AstraZeneca, Moderna, Pfizer, Sinovac та російського "Інституту Гамалеї".

Ці фармацевтичні розробники заявили, що зможуть у разі потреби виготовити до 5,9 млрд доз вакцини, що вистачить на щеплення близько 3 млрд осіб – менш ніж половини населення планети, якщо щеплення доведеться робити двічі.

"Доступ до рятівного щеплення не повинен залежати від того, де живеш чи скільки маєш грошей. Робота над вакцинами, їх безпечність і успішність – ключові. Водночас важливо гарантувати, щоб щеплення потрапили до кожного, хто на неї потребує, щоб вистачило кожному. Поширення Covid-19 будь-де-небудь – означає поширення у світі загалом", - каже представник Oxfam Роберт Сільверман.

Попередньо 2,7 млрд доз можливої вакцини викупили Велика Британія, США, Австралія, Гонконг і Макао (автономні регіони Китаю. – Gazeta.ua), Японія, Швейцарія, Ізраїль та спільно країни ЄС. Країни, що розвиваються, викупили решту 2,6 млрд щеплень.

Зараз ви читаєте новину «Розвинуті країни викупили вже 51% майбутніх вакцин проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути