середа, 28 лютого 2018 07:36

Розповіли, що Путін зробить заради підвищення явки

Розповіли, що Путін зробить заради підвищення явки
У грудні 2017 року результати показували рейтинг Путіна більше 70%. Фото: Lenta.ru

У грудні 2017 року результати показували рейтинг Путіна більше 70%. Але через можливу низьку явку виборців Путін може піти на криваві сценарії.

Про це розповів голова Комітету виборців України Олексій Кошель, передає "24 Канал". Він зазначив, що значну роль на виборах в Росії гратиме адміністративний ресурс. Нагадує - на попередніх виборах явка в Чечні була 99,7%, а за Путіна проголосувало 99% виборців. Такий фарс, зауважує він, може собі дозволити лише КНДР. Проте наразі головна проблема для Путіна – явка виборців. Адже грудневі дані найавторитетнішої російської соціологічної компанії "Левада-Центр" свідчать, що явка росіян може становити 52-54%.

Кошель сказав: "Це вкрай низький показник явки на виборах у Росії, практично бойкот. І це питання суспільної легітимності Путіна, повільного краху путінської машини". А також стверджує, що зараз вся адмінвертикаль у Росії займається питанням підвищення явки на виборах. Відновили навіть поквартирний обхід. Мільйони членів комісій у супроводі правоохоронців, лікарів і вчителів агітують прийти на вибори. Плюс надзвичайно жорстка пресингова інформаційна кампанія. Тому, вважає експерт, Кремль явку до потрібних 70% підвищить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: Раді дали невідкладне завдання

Якщо цього не вдасться, то Олексій Кошель не виключає сценарію Каширського шосе, для якого, вважає він, є передумови. Підкреслив: "Не треба забувати, що Путін прийшов до влади через теракти. Через кров людей його команда підвищувала його рейтинги".

І додав: "Ризики сценарію Каширського шосе є. Такий сценарій готується давно. В росЗМІ в рази за останнє півріччя зросли повідомлення про теракти. Замінований кортеж Путіна в Санкт-Петербурзі, псевдозамінування всіх центральних вокзалів Москви і аеропортів. Це відбувається в державі, де формується культ сили і спецслужб. Нонсенс. З одного боку, культ спецслужб, з іншого, розгортання тероризму. Але сценарій Каширського шосе може бути застосований і в Криму, і на окупованих територіях Донбасу".

Конфлікти на Донбасі і Сирії Путін навмисне вивів за рамки своєї виборчої кампанії. Кампанія президента Росії зосереджена на внутрішньополітичних питаннях, економіці, протистоянні із Заходом як таким. Так вважає директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, передає "24 Канал". Він зазначив: "Конфлікт у Сирії і війна на Донбасі не використовуються Путіним в якості фішок його виборчої кампанії".

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що Путін зробить заради підвищення явки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути